Letos sem se odločila narediti šunko v testu. Zanima pa me kje jo potem shranite? Se mi zdi da ne paše v hladilnik (zaradi kruha) niti ne more biti zunaj (zaradi šunke)!
petika
Letos sem se odločila narediti šunko v testu. Zanima pa me kje jo potem shranite? Se mi zdi da ne paše v hladilnik (zaradi kruha) niti ne more biti zunaj (zaradi šunke)!
petika
Jaz sem ga solila normalno,ko se je speklo ni bilo nič preslano.
lp gogaS kakšno količine moke narediš testo za cca.1,5 kg žunke.
morana1Jaz pa testo sva malo skregana. Sem pa enkrat kupil ono zamrznjeno za pizzo. Šunka je bla tud cca. 1,35 kg. Sem prekuhal, čeravno je pisalo, da ni treba. Eno 30 minut. Vzzel sem 3 in pol hlebce onega testa za pizzo, zgnetel vse skupaj, razvaljal in položil noter šunko. Dobro zavil. Premazal z olivnim oljem in pekel eno 40 minut na 160. Zaj odvisno od pečice. Od oka itak vidiš. Sicer ni kot v kruhu, je pa dober približek. No za ostale, ki ste skregani s testom![]()
o p.s. - ja odvisno kake oblike je. Če pečeš drugač kruh doma vzami količino, dovolj veliko, da boš v testo zavila šunko in do le to nato debelo kake 3 - 5 cm. Saj nardiš komot večjo količino testa. Ono kaj ostane pa oblikuj v hlebec al hlebček pa speci kot navadn kruh. Maš dva zadetka v eni sami rundi. Jaz bi naredil testo recimo za dve kili kruha. Če kaj ostane, bi žemlje spekel al pa mali hlebček. Al pa, da greš na ziher, testa za 2,5 kg kruha.
Ker, če ti ostane testo pač malo šunke odreži, nasekljaj,čebulo podunstaj, vgneti v testo in naredi še neke vrste čebulno-šunastih čabat, recimo.
MULTI_reloaded
Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
| Kaj jutri za kosilo? | johana |
| malo za hec | johana |
| MOJ vrt | rimljanka |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |

Lečina juha in krekerji iz polente

Pečena prosena kaša s suhim sadjem in skuto