Iščem po forumih, če bi kaj podobnega že obstajalo in nekako ne najdem takšne teme, zato odpiram novo. Ker vas je tu mnogo z različnimi poklici, življenji in izkušnjami mi morda lahko pomagate.
Moj problem od malih nog je, da sem strašna ljubiteljica in odvisnica od soli. Baje, da sem kot enoleten otrok odpirala solnice in notri tlačila roko ter jedla sol. Kar tako samo. Ta "razvada" je ostala še do dan danes. Preprosto zame jed ne more biti preslana pa tu sploh ne govorimo o različnih okusih, ko ima nekdo rad malce bolj pikantno npr.. Juha mora biti tako slana, da kar škriplje, ko greš z žlico po dnu, solata tudi škriplje pod zobmi, sojino omako moram kupovati čez mejo, ker mi te naše majhne flaške zadostujejo za le nekajkrat, ljudem okoli mene se dobesedno obrača želodec, ko me gledajo pri hrani... Tudi v stresnih situacijah, ko večina ljudi, ki jih poznam poseže po čokoladi in podobnem, bi jaz ubijala za košček nečesa slanega. Tako kot ljudje pravijo, da jim "cuker pade/manka" tako meni manjka sol, oz. vsaj takšen občutek je.
"Oddala" sem že precej krvi pa pravijo, da je vse BP, imela sem sicer povečano ščitnico, ki sem jo pozdravila z radioaktivnim jodom in tudi ta naj bi bila sedaj vredu.
Seveda me pri tej moji navadi/razvadi/potrebi najbolj skrbi za ledvice, ki so pri meni že gotovo preparirane, kot pečenka iz razsola :D
Naj še dodam, da nisem pretirana športnica (bolj lenuška oz. rekreativka), ki bi izgubljala velike količine soli s potom, sicer pa sem se od nekdaj prehranjevala precej zgledno in raznoliko, kar še sedaj poskušam koliko- toliko vzdrževati.
Ima kdo podobne probleme, kakršen koli nasvet, izkušnjo na to temo?
Viva Meier