Vedno, ko pečem
LP
Drejček
Vedno, ko pečem
LP
Drejček
1. Po moje ga predolgo pečeš ali pa je temperatura previsoka. Nabavi ali izposodi si termometer ter preveri, če se temperatura zraka v pečici ujema s temperaturo, ki je označena na gumbu.
2. Če daš na dno pečice posodo z vodo, bo vlaga v pečici naredila svoje in skorja ne bo tako trda.
Super, hvala za hitre odgovore. Kakšna temperatura pa se priporoča za peko? Jaz ga ponavadi pečem na 190-200°C.
Drugače ga pa ne pečem predolgo (vsaj mislim da ne), od slabe do dobre pol ure ...
LP
Jaz kruh pečem na 190 stopinj. Iz kilograma moke naredim običajno 4 štručke, ki gredo lepo v pekač. Preden dam kruh v pečico ga premažem z vodo. Pečem eno uro. V pečico na dno dam vedno posodico z vodo. Ko je kruh pečen ga zavijem v prt in pustim, da se tako shladi. Skorjica je vedno odlična.
Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
| Kaj jutri za kosilo? | johana |
| malo za hec | sijasaja |
| MOJ vrt | rimljanka |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |

Caprese solata s popečenimi svaljki

Koruzna pogača, obogatena s kefirjem