Odločam se za nakup mešalnika-multipraktika. V ožjem izboru so mešalniki Kenwood FP250 ali FP 733, Gorenje SB 1000EA in Philips HR 7774/30. Preiskala sem dosedanje forume in ugotovila, da vse hvalite Bosch-a. Glede na moje potrebe se mi zdi malo predrag. Namreč, med tednom kuham zelo malo in samo za dva, ko pa pridejo obiski, mi bo mešalnik prišel zelo prav, saj je naša širša družina (ki se bo še razširila s podmladkom) različnih okusov in želja, jaz pa rada skuham kaj dobrega zase in za druge - če že kuham. Za te vikendaške in slavnostne ter druge obroke pa potrebujem: stepalnik, mešalnik, sekljalnik in gnetilnik. Po možnosti naj stroj zavzame čim manj prostora - v omari ali na delovnem pultu. Vse te kriterije vsi trije strojčki izpolnjujejo. V dvomih sem pa glede gnetenja testa. Kruhomat mi jemlje preveč prostora v kuhinji, zato bi želela z novim strojčkom narediti kakšno testo za pizzo ali manjši kruh. Če bi pa lahko v njem zamesila vlečeno testo za kakšen zavitek, bi bilo pa sploh zelo lepo. Vsi trije imajo motor moči 1000W.
Zdaj pa sprašujem vse vas, ki že imate te modele doma, o vašem mnenju. Predvsem sprašujem zaradi testa, kakšne so vaše izkušnje. Za vse informacije v zvezi z mojim vprašanjem bom zelo hvaležna.
In še nekaj me zanima. Iskala sem po spletnih trgovinah in seveda ugotovila, da tuje spletne trgovine aparate ponujajo po precej nižjih cenah. Je kdo že nabavljal preko le-teh?
lp, župca