na morju sem nabrala vecjo kolicino divjega cesna, kako ga najlazje shranim, da mi ne bo zgnil ali se popolnoma posusil. Twezave imam namrec tudi s shranjevanjem obicajnega cesna, v hladilniku zgnije, drugje se scasoma posusi.

Biskvit s slivami
na morju sem nabrala vecjo kolicino divjega cesna, kako ga najlazje shranim, da mi ne bo zgnil ali se popolnoma posusil. Twezave imam namrec tudi s shranjevanjem obicajnega cesna, v hladilniku zgnije, drugje se scasoma posusi.
Kako shranjujete navadni česn da se ne posuši?
golubićče je le možno, spletenega v kito, sicer pa na kakem lesenem platojčku, na hladnem in suhem. Če je pridelan po naravni poti, zdrži (no, tu in tam e kak strok mvseeno psouši), do pozne pomladi, celo do nove letine.
Če pa si mislila takega za sportno rabo, ga imam na pulltu (oz. na polici), v glinasti psooedi, nemenjeni shranjevanju česna in čebule.
rimljanka
Najbolje se obdrži spleten v kito.
Mi ga hranimo v eni 'leseni' košari, ne preveč na toplem.
tracHvala za odgovor ,ker ga nisem mogla splesti v kitko sem ga navenila -upam da sem prav napisala ,z šivanko in eno tenko vrvico in dala na hladno.
golubićKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
| Kaj jutri za kosilo? | Trixi |
| malo za hec | johana |
| MOJ vrt | rimljanka |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |

Biskvit s slivami

Pečena prosena kaša s suhim sadjem in skuto