Kredit

masters  

član od: 23.5.2009

sporočila: 188

tema odprta - 25. okt 2009 15:37 | ogledi: 3.471 | odgovori: 17

Odločili smo se da bomo kupili avto in sicer na kredit. Prodajalec nam je ponudil da bi vzeli 2 poroka tako da nam ne bi blo potrebno plačati zavarovanja kredita, ki znaša 400€. Zanima me kakšne posledice oz. dolžnosti ima porok in pa kdo lahko gre za poroka?

Že v naprej hvala za odgovore.

masters

terezija  

član od: 26.5.2003

sporočila: 935

25. okt 2009 17:37

če ne boš ti odplačevala kredita ga bo moral porok. reza

masters  

25. okt 2009 18:33

a so kakšne obvire kasneje če bi želel ta porok še med časom ko je porok vzeti sam kredit? masters

Vendelina jr.  

član od: 17.5.2006

sporočila: 9217

25. okt 2009 18:33

Joj, pisala sem čez svoj odgovor....ni bilo namerno, zdaj popravljam vse skupaj... Kreditni limit se računa tako, da se predvidljivi prihodki ulomijo s 3 ali 2 (z 2 če ti znašajo več kot 1.800 EUR). Toliko potem lahko na mesec banka trga za občanske kredite kreditojemalcu. V kreditni limit se vključujejo tako krediti kot poroštva. Kar pomeni: če gre kdo nekomu za poroka, lahko najame točno toliko kredita, kolikor mu še ostane, ko se od njegovega kreditnega limita odštejejo zneski kreditnih obveznosti, v katerih nastopa kot porok. Kar pomeni, poroštvo zmanjšuje investicijsko sposobnost poroka. Poleg tega je poroštvo v časih, ko služba ni zagotovljena dobrina (kar je pred tridesetimi leti bila), tvegano do nespametno dejanje. Ker tisti, ki je jemal kredit lahko iz več predvidljivih razlogov ne zmore več odplačevati kredita (o barbabinskosti raje ne bi, so pa tudi taki primeri) in to pač pade na gepl poroka. Je precej bivših prijateljstev nastalo na tak način. Zavarovalna premija je odstotek od kreditnega zneska. Plača se enkrat in sicer takoj ob črpanju kredita. V tem primeru bo obroke, ki jih kreditojemalec ne bi plačal, plačala zavarovalnica in v nadaljevanju bo zavarovalnica izterjevala kreditojemalca. Mimogrede, ob vlogi za kredit je potrebno priložiti potrdila o obstoječih kreditnih in poroštvenih obveznostih. In navajanje lažnih podatkov je kaznivo dejanje. Sporočilo je spremenil(a) Vendelina jr. dne 26.okt 2009 07:41

monki  

član od: 24.2.2006

sporočila: 35

25. okt 2009 18:53

Poznam primer, ko še danes porok odplačuje dolgove svojega "prijatelja", !!! Prijateljstvo je odplavalo, dolovi pa ostali.... Jaz ne bi šla nikoli za poroka!!! Sploh pa ne za nakup avtomobila.... To je moje mnenje! monki

Milži  

član od: 8.6.2007

sporočila: 1427

25. okt 2009 19:03

Tudi jaz sem šla enkrat za poroka(tega je že dolgo)pa sem morala zadnja dva obroka plačati ,ker sta se kreditojemalca iz selila v tujino.Človek hoče pomagati potem pa nasanka( nikoli več). Milži

masters  

25. okt 2009 19:53

ne sej ni to problem in ne gremo mi za poroka ampak bi šel en sorodnik nam za poroka, samo ne vem če bo izvedljivo ker nekje sem slišala da tisti ki gre za poroka potem v času ko je porok sam ne more vzeti kredita. Moje vprašanje se je nanašalo na ta del, in sicer če lahko pol porok vzame svoj kredit al ne? masters

limnol  

član od: 16.11.2001

sporočila: 5192

25. okt 2009 20:33

Saj ti je Vendelina napisala - bolj razložiti se ne da. Grobo povedano: kdor je pameten, ti ne bo šel za poroka, sploh ne za avto. Lep pozdravl, Sonja

vida70  

član od: 13.9.2005

sporočila: 461

25. okt 2009 20:34

Masters, pa sej ti je Vendelina lepo odgovorila. vida70

ATNES  

član od: 25.3.2008

sporočila: 198

25. okt 2009 22:37

Mogoče si želela ta del odgovora. Kupila sva hišo in ker ni bilo možno drugače,sva šla drug drugemu za poroka. Višina kredita je kar visoka. Poleti sva se odločila za nakup malo boljših koles in sva želela kredit. Na banki so naju opozorili,da bo odobritev trajalo malo dlje (če bo sploh možna),ker sva oba poroka in morajo izračunati če sva sploh sposobna najeti kredit. Kako bi bilo z odobritvijo ne vem,saj naju je to zakreditiranje prestrašilo. ATNES

kleo  

član od: 21.10.2008

sporočila: 397

26. okt 2009 6:53

jaz bi pa rajši še nekaj časa peš hodila kot pa spet jemala kredit za nakup kolesa. To je kredit na kredit. kleo

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti