Pohištvo smrdi

šmentana muha  

član od: 18.10.2008

sporočila: 31

tema odprta - 23. okt 2009 19:18 | ogledi: 3.373 | odgovori: 5

Pozdravljeni,

pred kratkim sem od znancev dobila mizo in stole.Z videzom sem zadovoljna, ker je skoraj novo, z vonjem pa ne. Namreč, ti moji znanci kadijo in pohištvo smrdi po cigaretih. Vse sem že oprala, večkrat, premazala z raznimi čistili za les, pa nič ne pomaga. Nam, ki smo nekadilci, smrdi.Prosim, za kakšen nasvet.

šmentana muha

matineja  

član od: 21.12.2008

sporočila: 45

23. okt 2009 19:25

Poskusi s kisom, razredčenim z vodo. Ko se posuši, pa "prešpricaj" z Jesso "in vse bo dišalo kot novo". matineja

Vendelina jr.  

član od: 17.5.2006

sporočila: 9217

24. okt 2009 10:18

šmentana muha je napisal/a:
Pozdravljeni,

pred kratkim sem od znancev dobila mizo in stole.Z.

šmentana muha
Praviš, da si "dobila". Hja, podarjenemu konju se v zobe ne gleda. Ne delaj sile lesu z raznimi kisi in podobnim. Kis lahko kaj topi, posebno milega vonja pa tudi nima. Morda bo malo pomagalo vzdrževanje s produkti za les, ki imajo lep vonj (tisti s čebeljim voskom). Odišavi prostor in ga napolni z dobrimi vonjavami in se bo les počasi tega navzel. Vendelina jr.

rimljanka  

član od: 14.2.2005

sporočila: 17822

24. okt 2009 10:26

In vsekakor bi ga bilo dobro vsaje nekja dni pustiti sicer na suhem, a na zraku, zunaj.......bi pomagalo.

rimljanka - zasebno mnenje

Dragička  

član od: 9.12.2003

sporočila: 8916

24. okt 2009 17:49

Nekoč se je pohištvo čistilo s taslabšim šnopsom. Poskušaj.

Pozdravček!

P.S. Nekaj let nazaj je hčera sposodila eni mamici otroški sedež. Ko ga je ta mamica vrnila nazaj je tako strašansko smrdel po... ne vem čem - po plesni (ker so ga imeli nekaj časa v vlažni garaži). Ni bilo druge, romal je v smeti.

Yantares  

član od: 24.10.2009

sporočila: 111

25. okt 2009 2:43

Kis ne bo poškodoval lesenega pohištva in tudi vonj po kisu bo kmalu izginil. Alkoholni kis (občasno tudi limonin sok) pomešan z malce oljčnega olja je super za čiščenje in negovanje lesa. Tako mešanico uporabljam že vrsto let in pohištvo izgeda kot novo. Mislim da se izplača poskusiti. Poleg kisa in limone se za odganjanje vonjav uporablja soda bikarbona. Ne vem kako se obnese na pohištvu, ampak vem da neutralizira vsemogoče neprijetne vonjave. Google "pravi" da deluje: http://www.ehow.com/how_4853028_cigarette-smoke-s Y. Sporočilo je spremenil(a) Yantares dne 25.okt 2009 02:55

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti