Ena knjiga obstaja, pa ne vem imena, notri so zgodbe o Ljubljani. O goljufivih pekih in podobno. Izdana je bila nekje v osemdesetih, se mi zdi v Prešernovi družbi (takrat smo bili 'naročniki'). Je bila del zbirke otroških knjig, vse so bile nekako enakega formata, ena je bila s pesmimi Borisa A. Novaka, ena je imela naslov Veli Jože, pa Tilen ... no, vmes je bila tudi ta, taka rjava. Se kdo spomni? Pa ilustracije so bile ... No, tale knjiga bi bila mogoče uporabna. Žal ne znam več pomagati.
AtinaLjubljana
*ebiga japaja, ti nimaš prav, ampak ne po mojem mnenju, ampak absolutno.
Otroci imajo pravicio, da zrastejo v samostojno razmišljajučo osebo pa ma gar se ti in cel kapitalistišni establišment postavite na glavo. Sodobna šola, šola ubogljive osebke, ki naj ne razmišljajo s svojo glavo, treba le da ubogajo in pridno nabirajo pike ( ocene ). Namen učenja ni znanje ampak dril, kapitalizem rabi take ljudi. Verjetno v šolah že kontrolirajo teste tako kot v ZDA: čez test postavijo kartonsko šablono z luknjami, in sam preštejejo pravilno obkljukane odgovore. Ni mesta domišljiji, ni možnega odgovora od prej planiranega, in če je otrok genialen, v tem sistemu šolanja nima možnosti, bojo ga razglasili za neprilagojenega in bo končal pri psihologu.
Te tvoje raziskave: sedaj imamo kapitalizem in raziskave morajo pripravit ljudi do tega, da, če si iz revne familije si itak reven, pa ve se, neumen, pa itak nimaš denarja za šolanje, pa ne o tem sploh mislit ( ker raziskave kažejo.......... ). Ženska zbudi se, sedaj imamo kapitalizem.
Otroci bogatih staršev bojo itak šli na šole za bogate, tam diplomirajo itak vsi ( no vsaj prisotni morajo bit in to je dovolj ), potem ( diplomi ) bodo člani privilegirane druščine, vsi diplomanti, po njihovo, prestižnih šol, itak bojo svojim pomagali, saj so tako sposobni........
Lep primer napisanega je Gea college ( a je na Bledu, ali kje ).
Pa še nekaj iz prakse: oba moja otroka sta znala brat preden sta šla v šolo, naučili so se skozi igro, s tistimi kockami, pa ko smo risali, sem mimgrede zapisal nekaj ( muca recimo ) in brez napora, brez hitenja se otrok nauči. Starši seveda morajo pomagat otrokom. Je en kitajski pregovor o ribah, pa se ga trenutno ne spomnem (
).
| ežoj je napisal/a: |
Marsikdo vidi situacijo iz začetnega posta prav takšno: vsak otrok ima pravico, da zraste v samostojno razmišljajoče bitje, in nobeden starši nima pravice, da mu ( otroku ) to prepreči. Žal, veliko prevečkrat starši počnejo ravno to. ežoj |
Jaz se pa s temle čisto strinjam. Danes starši čisto preveč na napačen način (direktno) pomagajo svojim otrokom. Pustite jim, da sami najdejo pot do rešitve problema. Tako se razvijata domišljija in iznajdljivost. Da ne izgubljam besed, koliko samozavesti se pridobi, ko se, po trdem delu, samostojno prileze na cilj.
| pe3ca je napisal/a: |
| Bemtiš ljudje!!! Komu boš pa pomagal, če svojemu otroku ne!? Če na svojega otroka lepo vplivaš in mu pomagaš, lahko pričakuješ, da bo tudi on tebi enkrat pomagal oz. bo to prenašal na svoje potomce. In to, da mame sodelujejo pri izobraževanju otrok, je vsaj zame, zelo pohvalno. Naj otroci živijo lepo otroštvo, brezskrbno življenje itak prehitro mine... In tisti, ki niste pripravljeni pomagati, če nekdo nekaj prosi, se vsaj zadržite brezveznih komentarjev. Lepo nedeljo vam želim, pe3ca Sporočilo je spremenil(a) pe3ca dne 17.okt 2009 21:22 |
slepakura:![]()
![]()
![]()
![]()
.
Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Tema je zaklenjena, zato vanjo ne morete več pošiljati sporočil.