Poletni svaljki z dimljenim lososom
Z volnenimi izdelki je pa na žalost tako: Zelo poceni izdelki xyz firm, ki imajo za sestavo 100% volna brez tistega znaka za čisto runsko volno ( v obliki klobčiča volne), imajo izdelke narejene iz reciklirane volne. To zberejo, predelajo in na novo naredijo puloverje, ki končajo v trgovinah kot so C&A in podobne. S tem pa ne trdim, da se tu pa tam ne najde izdelek res prave vrhunske volne na njihovih policah.
Razlika med volnenim izdelkom teh trgovin je neprimerljiva z izdelkom v malo višjem cenovnem razredu. So pa seveda tudi malo višji cenovni razredi (tisti srednji) lahko nesramni in ponudijo med boljšimi zadevami škart, reciklirano robo.
Sem pred davnimi leti v neki sicer nobel, pa vseeno diskontni trgovini, našla prelep pulover, ki je imel čez 2 ali 3 mesece toliko lukenj, kot dober švicarski sir, pa še luknje so se preselile na par drugih zadev. Par let po tistem sem videla TV poročilo o predelavi volne (in tudi drugih materialov!!!). Od takrat še bolj pazim, kako se tkanina čuti na roki...
Zdaj počakam, da imajo res dobre trgovine dobro znižanje, kar je po navadi čisto na koncu sezone, in kupujem puloverje takrat.
| japaja je napisal/a: |
| Nikoli dovolj higiene, se mi zdi. japaja |
Se ne strinjam. Tudi tu pretiravanje (pa ne mislim rokavic pri kuhi) ni pametno.b
| japaja je napisal/a: |
| in pol ko tričetr ljudi ne razume vsebine in seveda ne prizna, da ne razume... japaja |
...se lepo proda blago za cesarjeva nova oblačila
. Tisti, ki tega blaga ne kupimo, smo pa v fazi zanikanja ali kaj že... Hja, oblačilo iz takega blaga pa lahko brez strahu oblečeš brez predhodnega pranja.
Drugače pa, da se vrnem k temi; jaz operem vse (razen plaščev in jaken, ki niso tako "kontaktne cunje". Poleg tega, da želim s tkanine sprati čim več kemikalij, se ob nakupu vedno spomnim afere iz ene trgovinice, kjer si je trgovka s polic vsak dan sposojala obleke (in vračala neoprane)...in dodam še tangice, ki jih je omenila že japaja
- nove cunje pred uporabo operem, pretiravanje gor ali dol.
Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
| Kaj jutri za kosilo? | Dragička |
| malo za hec | johana |
| MOJ vrt | rimljanka |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |

Poletni svaljki z dimljenim lososom

Toscanska panzanella