Prebrala sem recept za trpotčev sirup. Rada bi naredila metin sirup. Se ga naredi enako kot trpotčevega ali kako drugače. Lepooo prosim za nasvete![]()
![]()
lenca
Prebrala sem recept za trpotčev sirup. Rada bi naredila metin sirup. Se ga naredi enako kot trpotčevega ali kako drugače. Lepooo prosim za nasvete![]()
![]()
lenca
19. nov 2003 20:22
Jaz imam recept za tale metin sirup ki se ga meša lahko kot sok. 20 dag. mete - sveže 7 dag citronke 3 l vode meto daš sa odstoji za 48 ur v prevreto in ohlajeno vodo večkrat premešaš in precediš, dodaš sladkor da se stopi, segreješ in malo preden zavre ugasneš in natočiš v flaše. pa srečno. LP suzana
14. jan 2004 13:09
Ali lahko vprašam kako in kje se uporablja metin sirup poleg tega, da ga zmešaš kot sok? S. Sonja
31. maj 2009 15:22
Metin sirup delam popolnoma enako kot bezgov sirup: 40 vejic!! mete 4kg sladkorja 10l vode 3 jušne žlice citronke Meto namočim v 10l hladne vode,jo pustim stati 24 ur,potem jo precedim,dodam sladkor,citronko in segrevam na 90 stopinj celzija.Vroč sirup natočim v oprane in osušene steklenice in zaprem.Steklenice pokrijem z deko,tako,da se počasi hladi. Namesto belega sladkorja lahko uporabimo rjav sladkor. Sirup je dober,ker je osvežilen in tudi pozimi prija kozarec metinega soka!!! Pa na zdravje Anja anja3k
31. maj 2009 16:30
@sonjaB za mohito ;) ali razredčenega za namočit biskvit... pa malo v kakšno čokoladno kremo za "after eight" efekt... ali pa za sladkanje hladnega (ali toplega) čaja... zmešan z radensko in ledom za poletne dni... moj recept je odvisno koliko mete je odveč: 1 del mete (stlačenih listov) 1 del vode 1 del sladkorja meto, vodo in sladkor preverm, pustim kako minuto, predcedim in imam v steklenici v hladilniku. če je za zimo, potem dodam ustrezno količino citronske kisline (žličko na liter tekočine), in še toplo nalijem v sterilizirano steklenico. cellnetKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
| Kaj jutri za kosilo? | Dragička |
| MOJ vrt | rimljanka |
| malo za hec | Nikita2 |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |

Gratinirani svaljki

Preprosta, ampak odlična jabolčna rolada