Prepognjene pice

mslabetka  

član od: 29.1.2003

sporočila: 99

tema odprta - 15. jul 2003 11:04 | ogledi: 3.731 | odgovori: 1

haj!

Najbrž imam neumno vprašanje, ampak na redke cajte se peljem po Italiji in na postajališčih jedo: po mojemm mnenju neke prepognjene pice. Na daleč delujejo kot bi bili to neki žepki z nadevom predvidevam kot za pico. Vidi se zapečeno kot iz žara.

Kako se to pripravi doma, če ima kdo izkušnje lepo prosim!!!

MARINKA

ribica  

član od: 31.10.2002

sporočila: 525

15. jul 2003 22:01

Zdravo, te prepognjene pice se imenujejo "calzone". V picerijah jih dobis v dveh verzijah: calzone calzone ripieno. V bistvu se spremeni samo nadev. V prvem primeru sestavljajo nadev paradiznikova mezga, kuhan prsut, mozarella in skuta (sladka), v drugem primeru pa najdes vse mogoce (odvisno od picerije). Tako posebno barvo, da se zdi pecen na zaru, pa ima, ker je navadno pecen v krusni peci na drva(!!). Lahko pa ga pripravis tudi doma. Priprava pa je zelo enostavna: testo za pico razvaljas, po moznosti v okroglo obliko, namazes s paradiznikovo mezgo, nadevas po okusu, prepodnes na pol in lepo zadelas. Seveda je lahko calzone razlicno velik in z razlicnimi nadevi. Peces pa lahko kar v navadni pecici. Poskusi, ribica

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
malo za hecsijasaja
MOJ vrtrdkapica
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti