Jesenski oblačilni report

Vendelina jr.  

član od: 17.5.2006

sporočila: 9217

9. okt 2009 9:18

Sama v jesensko-zimskem času nekako težko oblečem temno-modro (moderna ali ne), medtem ko mi je kobalt-modra izvrstna, ker jo lahko kombiniram s črno. Po drugi strani sem pa strašna vernica modre barve v pomlad-poletje delu leta. Kar v letih, ko je bilo modro barvo težko dobiti, ni bilo najlaže. Je pa modra barva zelo prijazna do čisto vsakega tipa polti. Pa ne samo to. V poslovni kodi je temno modra zelo čislana. Jasno, blue-suits vzbujajo zaupanje ali pa vsaj sugerirajo zanesljivost. Oziroma, poglejte si fotke z zadnjega G-20. Tam ima večina temno modre obleke, nekaj je temnosivega, ven pa štrli Lula da Silva (brazilski predsednik) v zeleni obleki. Deluje, kot da bi se slikali frendi v kakšnem klubu in so dovolili še vrtnarju, da se slika zraven. Celo opletajoči se Medvedev v modrem deluje bolj "primerno" kot zeleni Lula. Ajoj. My point: neodvisno od tega, kako vam potegne modra in kdaj vam potegne: modra barva vedno pomaga moškemu, da daje boljši videz. Skratka, modro-sive stvari bodo vaše moške vedno naredile bolj zanesljive, rjavkaste so pa samo za sprehode po gozdu in za vikend. Oziroma, zeleno-rjavkasto funkcionira, če ga nosi angleško plemstvo, ko se sprehaja na svojih silnih posestvih in imajo vsi kakšne gumijaste škornje, Aquascutomove jakne in trenče, od drugih dodatkov pa samo puško, da lahko ustreli zajca/glinatega goloba/whatever...... Druga opicja zeleno-rjavkastega pa "funkcionira", če ste v zeleni bratoviščini. Ali pa v vojski. Ali pa pri avstrijskih svobodnjakih.... Vendelina jr. @japaja. Da. Bila je tiskarska napaka, oli ti tajpfeler. Ampak, daj, ženska, daj si malo življenja. Ker s stalnim zalezovanjem tega, kar jaz napišem ravno ne boš napredovala čisto nikamor. Štos z vejicami se je že končal, na katerega se ti referiraš, se je v resnici izpel že včeraj. In tam nam je bilo jasno, da tudi tisti, ki kolikor toliko znamo postavljati vejice, kdaj naredimo napako (hudiča, pa zakaj je treba štose sploh prevajati, kdor jih ne šteka, jih itak ne šteka, je imela nola prav). Ampak ne, ti pa res rabiš še eno reciklažo in dokler ne najdeš ene dlačice, ki bi eventuelno sodila k meni, do takrat sitnariš, sitnariš in sitnariš. In prav ceneno kopiraš literarne finte, ki jih drugače sama uporabljam za pogovore na forumu. Neoriginalno do neba. Sicer pa, punči, to je tvoje spričevalo, tvoj obraz v ogledalu in če ti ni všeč, kar vidiš, ne sitnari tukaj, okej? Pojdi v hipermarket po kruh, bo bolje. Morda vidiš peka. Dasiravno boš namesto tega sedaj verjetno cel vikend prilepljena na kompjutor in se zaletavala vame. Sporočilo je spremenil(a) Vendelina jr. dne 09.okt 2009 09:31

neznan uporabnik

9. okt 2009 11:29

No, upam, da si se zdaj nekolikanj zrelaksirala, ko si mi povedala "ta svoje"? Vendelinčič, o zaletavanju pa ne bi.. japaja

sonci  

član od: 27.9.2005

sporočila: 442

9. okt 2009 12:54

Ali mi lahko nekdo, lepo prosim, razloži, kako za božjo voljo vam uspe biti cel dan na netu??? Sama imam zdaj že dva dneva nekaj več "lufta" (ampak to je izjema in ne pravilo), pa me je že groza, da cel dan nič pametnega ne naredim. Prosim za recept!!! Ali imate tako dobre šefe ali ste "svobodnjaki"? P.s. Pa ne se neprestano kregat!!! O nepomembnih stvareh, si pikolovsko gledat pod prste. Še niti dobro ne odpreš usta, pardon, položiš prste na tipkovnico, pa te že nekdo "zabije"!! Pa opazila sem, da je "crknu" števec poslanih sporočil (pri nekaterih je to vsekakor dobro, ker bi bila številka že astronomska). sonci

mamaF  

član od: 21.1.2008

sporočila: 3340

9. okt 2009 13:11

Vendelina jr. je napisal/a:
Punce, dajmo se dogovorit, da zna MamaF od vseh nas barve najbolje in velja tisto, kar pravi MamaF, Če se pa MamaF moti, velja prejšnji stavek.Vendelina jr.

Hvala za zaupanje, punce! Bi pa dodala, da je v tej smeri (po mojem mnenju) izredno dobra tudi Lidka!

Mojca

lidka  

član od: 16.12.2002

sporočila: 3690

9. okt 2009 13:30

He, he, MamaF, tudi tebi hvala za kompliment... Meni so se začele sline cedit, ko sem videla (barvne) pigmente... Pitoreske, bi se reklo na vašem koncu, ne? Vsaj tako pravi moj meni, ko slikam in ustvarjam... lidka [sonce]

jasna1  

član od: 24.9.2005

sporočila: 1986

9. okt 2009 14:24

No, veste, katero smo pozabile? Navy blue.

Med vzorci MameF je santorini moja absolutna zmagovalka. Ampak za vroče do tople mesece, v hladnem vremenu pa se v nobeni modri (razen morda v svetlo modri) ne počutim dobro.

Rada imam rjavo oz. sivo oblačilno bazo. Rjave nikoli ne kombiniram z zeleno, pač pa z roza, turkizno ali drugačno rjavo. Pa z oranžno, če je odtenek pravi.

Pri sivi kombiniram vijolo (čedalje manj, ker kar je tu mač je pa tu mač - poglejte no izložbe, vse je vijolično), roza, rdečo, fuksijo, oranžno, skratka BARVE.

Iz srca sem se nasmejala Vendelininemu "jagerskemu" opisu.

V dnevih, kot je današnji, je tako lepo kombinirati. Ko pa začne deževati in postaja hladneje, takrat ene 14 dni zmorem samo kakšne kavbojke in pulover. In si vsak dan obljubim, da bo jutri drugače :)

Jesen bo prišla, grrrrrrrr.

jasna

jasna1  

član od: 24.9.2005

sporočila: 1986

9. okt 2009 14:26

sonci,

nič ni števec crknil. Verjetno te je zmedlo to, da številka raste tudi v starejših postih? Kar napiši nekaj in boš videla :)

jasna

Vanja_v_ZDA  

član od: 14.11.2008

sporočila: 6079

9. okt 2009 14:38

Jasna1, rjava in limetino zelena gresta zelo lepo skupaj!

Še sreča, da moj dragi ne čita tega, ker bi verjtno 2 tedna hodil naokrog našopirjen kot , ker je njegova garderoba 90% modra!!!! Tako, da ko kam grem, ni skrbi, da bi hodil neskoordiniran naokoli!

Vanja

tulka  

član od: 9.8.2008

sporočila: 2960

9. okt 2009 14:51

Vendelinin opis rjavo-zelenih kombinacij je fenomenalen. Škoda, da ga ne morem pokazati bivšemu šefu, ker bi me ubil .

Vanja, te lahko na tem mestu vprašam, kaj si mislila z 'mrzlimi' barvami, ki mi menda pašejo, da potem napadem še MAmoF, da mi pokaže, kakšne so variacije? Hvala!

tulka

rimljanka  

član od: 14.2.2005

sporočila: 17786

9. okt 2009 15:29

sonci je napisal/a:
Pa opazila sem, da je "crknu" števec poslanih sporočil (pri nekaterih je to vsekakor dobro, ker bi bila številka že astronomska). sonci

Ne bo držalo. Pri nas stvari ne crkujejo.

rimljanka - moderatorka Kulinarične Slovenije

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
malo za hecsijasaja
MOJ vrtrdkapica
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti