Ljubezen gre skozi želodec

mejačka  

član od: 17.10.2008

sporočila: 601

6. jan 2012 19:12

Čez sadje je dala sladkan beljakov sneg.Čas pečenja pa kake 3/4 ure, nisem sigurna.

mejačka

stasafrank  

član od: 29.6.2003

sporočila: 518

25. jan 2012 19:21

Mislim, da je bila oddaja na sporedu v nedeljo, ko sta zakonca Novak kuhala bolonjsko/makaronflejš

A ni nikogar drugega zmotilo, da je Luka rekel nekako takole: nekateri v bolonjsko omako dodajajo še smetano... budale. (?) In nato še ponovil svojo trditev z enako žaljivko.

Ljudje imamo različne okuse in ne vem, zakaj je tak komentar potreben... Kvečjemu bi nas lahko poučil, da obstaja tudi različica s smetano, ki se mogoče imenuje kako drugače... ne vem... Novi recepti ne bi nastajali, če ljudje ne bi poizkušali kaj novega. In včasih gre kaj še bolj navidez nekompatibilnega v isti lonec in ustvari krasno harmonijo okusa. Vprašam se kako lahko voditelj oddaje to mirne duše izjavi in kako lahko g. Bratuša kot režiser to sprejme in ne briše pri montaži - oddaja je vendar vnaprej posneta in bi lahko mirno brisali take nepotrebne in žaljive komentarje, ali ne? ...

 

 

 

Staša

barbara_s  

član od: 21.3.2008

sporočila: 50

26. jan 2012 23:16

Nisem gledala. Ampak čeje res rekel, da so "butli", mi pa ni zelo žal.

 

V originalnem receptu za tradicionalni ragu italijanske pokrajine Emilie Romagne vsekakor nastopa tudi smetana/mleko (polnomastno). Pa precej manj paradižnika. Moramo razumeti, da mleko je bilo na kmetiji dostopno vsak dan, paradižnik pa malo bolj redka dobrina. No, tako vsaj pravi italijanska kulinarična avtoriteta... Pa da ne govorimo o tem, da so špageti totalno zgrešeni in da tip pašte, ki se je z ragujem s definitivno tagliatelle. No, anyway... Hočem povedati, da me motijo kuharske oddaje, kjer ustvarjalci niso prej naredili domače naloge. Super, da pokażeta recepte in super, da imamo kuharsko oddajo v lastni produkciji - ampak kot berem (gledam žal ne,n TVja), jima manjka nekaj osnovnega znanja (in morda tudi bontona, strpnosti...- kaj pa vem).

 

No, moji italijanski koleg bi bili zelo nesrečni ob takem poznavanju klasičnih italijanskih jedi.

barbara_s

naor  

član od: 4.3.2010

sporočila: 7767

22. avg 2012 11:50

Poleg Vendeline sta Novakova tudi meni všeč, pa prav zato, ker sta naravna. Sicer pa to ni oddaja, ampak oglas za ribe, da bi jih vsaj enkrat na teden jedli. Ker zdaj ni Ežoja, mi onadva kar prav prideta, si rečem, ja pa res, ta teden še nismo jedli rib.

Kaj je za na televizijo in kaj ne, pa ni moja stvar. Imam 150 programov, pa pritiskam na gumb in nekje se že kaj najde tudi za moj okus.

Aja, gornji tekst je nadaljevanje debate, ki jo moderator zaklenil o Novakovih.

 

naor

mišzmoke  

član od: 28.8.2010

sporočila: 4527

22. avg 2012 12:23

, naor, kako ni ežoja?! Je, pa ribe spet na veliko peče.

Oddaje  ne gledam, vzrok pa nikakor ni v izgovorjavi ali barvi glasu voditeljev.

lp

mzm

666  

član od: 14.7.2005

sporočila: 686

22. avg 2012 12:27

naor je napisal/a:

Kaj je za na televizijo in kaj ne, pa ni moja stvar.

O, pa je.

limnol  

član od: 16.11.2001

sporočila: 5188

22. avg 2012 13:51

Bo pa že znal vsak zase odločiti, kaj bo vzel za "svojo stvar" in kaj ne. In tudi je veliko načinov, kako lahko to pokaže. Če smo pa že pri tem - za moje pojme je veliko drugih ksihtov, ki se neprestano pojavljajo in se jih nikakor ne moremo znebiti s televizije, so pa veliko bolj nevzdržni in škodljivi od dveh kuharjev, pa kakršna koli že sta. 

Sonja

naor  

član od: 4.3.2010

sporočila: 7767

22. avg 2012 13:56

Ja, Miška, sem opazila, da je že nazaj. Imam tridnevni zamik, sem se tudi jaz potepala, ampak tam med vinogradi nimam drugega kot radio, en napol pokvarjen tv in mobi v zadnjih vzdihljajih!

 

naor

MBrando  

član od: 4.8.2011

sporočila: 2308

22. avg 2012 14:05

Meni sta super. Pozitivna, nasmejana, zajebantska, skratka
Vaša nova tema za ribe, pa me je totalno spodnesla in tako sva z očetom končala v LeClercu, in 2 finih velikih ŠARENKAH. Hvala BOGU za mojega papana, kateri pa je res PROFIČ z ribami in je naredil takšno HRUSTLJAVO KOŽICO, da jo takoj menjam za katerokoli odojkovo. MATER, riba je kar razpadala pod kožo. Kosti so vse ostale kjer morajo, samo potegnil sem zadrgo iz ribe, ostale male kostike pa so se kar pojedle, saj so bile mehke kot guma. Glava je bila tako fajn zapečena a od znotraj kuhana, da sem jo komot pojedel CELO. Z vsemi kostmi vred?!!!?? NEVIĐENO!!

---Kdor išče cilj, bo ostal prazen, ko ga bo dosegel, kdor pa najde pot, bo cilj vedno nosil s seboj. (Dragi Nejček Z.)---

666  

član od: 14.7.2005

sporočila: 686

22. avg 2012 14:11

limnol je napisal/a:

Bo pa že znal vsak zase odločiti, kaj bo vzel za "svojo stvar" in kaj ne. In tudi je veliko načinov, kako lahko to pokaže.

Želel sem reči samo tole: komur je kaj do a) slovenščine kot normiranega knjižnega standarda (pustimo zdaj, kakšen točno - govorimo samo o tem, da je enoten, normiran, predpisan) in/ali b) do splošne ravni kulture/vzgoje, si ne more privoščiti reči, da "ni njegova stvar, kaj je na televiziji". Ali mu je ali pa mu ni mar za oboje hkrati - ne more pa mu biti vseeno samo za eno od tega dvojega.

Upam, da je odveč poudariti, da Novakova nista niti na ovitku tele Pandorine skrinjice.

 

limnol je napisal/a:
Če smo pa že pri tem - za moje pojme je veliko drugih ksihtov, ki se neprestano pojavljajo in se jih nikakor ne moremo znebiti s televizije, so pa veliko bolj nevzdržni in škodljivi od dveh kuharjev, pa kakršna koli že sta.

S tem se pa tako močno strinjam, da že kar boli.

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Trixi
malo za hecsijasaja
MOJ vrtrdkapica
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti