Zadnji mesec se seznanjam z mešanjem eteričnih olj. Eterična olja se lahko razen dveh (mirte in sivke) uporabljajo skupaj z osnovnimi olji. Vendar mi nekaj ni jasno. Kako uporabiti pačuli? Pačuli bi naj odpravljal tudi neprijetni vonj znoja. Vendar ga ne morem uporabiti drugače kot pri kopanju. Ko sem brala internetne strani, je ponekod pisalo: dnevni odmere 1-3 kapljice. Toda kam? Verjetno v izparilnik? Ali mi kdo ve razložiti?
Eterična olja
| mbarbe je napisal/a: |
| Kako uporabiti pačuli? Pačuli bi naj odpravljal tudi neprijetni vonj znoja. Vendar ga ne morem uporabiti drugače kot pri kopanju. Ko sem brala internetne strani, je ponekod pisalo: dnevni odmere 1-3 kapljice. Toda kam? Verjetno v izparilnik? Ali mi kdo ve razložiti? |
![]()
![]()
![]()
Milo in voda preženeta smrad. Znoj se osmradi, če je star, torej ni dnevno odstranjen. HALO! Britvica in malo pene za britje za (vsaj) pod pazduho in deodorant - samo ne govorit, da deodoranti niso naravna zadeva, OK?
Pa brez zamere. GRRRRR!![]()
![]()
![]()
Mene pa zanima, katera (oz. kaj) so osnovna olja in zakaj se sivkinega in mirtinega z njimi ne bi smelo mešati. In še mimogrede, eteričn olja kemijsko niso olja.
In zakaj bi bila to osnovna olja? Še vedno ne vem, zakaj se sivkinega in mirtinega ne sme mešati?
Vsekakor samo potenje ne pomeni tudi neprijetnega vonja, ta nastane šele (če ne gre za bolezen), ko izločke našpih znojnic in lojnic predelajo bakterije na koži. To se pa vseeno ne zgodi v uri ali dveh.
Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.