Zadnji mesec se seznanjam z mešanjem eteričnih olj. Eterična olja se lahko razen dveh (mirte in sivke) uporabljajo skupaj z osnovnimi olji. Vendar mi nekaj ni jasno. Kako uporabiti pačuli? Pačuli bi naj odpravljal tudi neprijetni vonj znoja. Vendar ga ne morem uporabiti drugače kot pri kopanju. Ko sem brala internetne strani, je ponekod pisalo: dnevni odmere 1-3 kapljice. Toda kam? Verjetno v izparilnik? Ali mi kdo ve razložiti?
Eterična olja
9. sep 2009 21:42
mbarbe je napisal/a: |
Kako uporabiti pačuli? Pačuli bi naj odpravljal tudi neprijetni vonj znoja. Vendar ga ne morem uporabiti drugače kot pri kopanju. Ko sem brala internetne strani, je ponekod pisalo: dnevni odmere 1-3 kapljice. Toda kam? Verjetno v izparilnik? Ali mi kdo ve razložiti? |
Milo in voda preženeta smrad. Znoj se osmradi, če je star, torej ni dnevno odstranjen. HALO! Britvica in malo pene za britje za (vsaj) pod pazduho in deodorant - samo ne govorit, da deodoranti niso naravna zadeva, OK?
Pa brez zamere. GRRRRR!
Vanja
9. sep 2009 23:01
Že večkrat sem brala, da je mogoče namesto deodoranta uporabljati sodo bikarbono. Zasledila pa sem tudi recept za domač deodorant, kjer zmešaš enaka dela sode bikarbone in koruznega škroba ter dodaš par kapljic eteričnega olja (priporočeno je bilo olje čajevca), ki naj bi delovalo antibakterijsko (torej preprečuje neprijeten vonj). Morda bi lahko tako uporabila tudi pačuli? MancaS
9. sep 2009 23:09
Se mi zdi, da je bila avtorica teme napačno razumljena, kajti kolikor jaz razumem, je bistvo vprašanja, kako mešati eterična olja (iz kakršnih koli razlogov že pač) in je to odpravljanje znoja omenila čisto mimogrede, kot eno od možnih reakcij. pi.kica
10. sep 2009 6:45
Mene pa zanima, katera (oz. kaj) so osnovna olja in zakaj se sivkinega in mirtinega z njimi ne bi smelo mešati. In še mimogrede, eteričn olja kemijsko niso olja.
rimljanka - zasebno mnenje
13. sep 2009 21:14
Osnovna olja so rastlinska olja (avokado, jojoba, arganovo, lešnikovo, mandeljnovo itd.). Vem, da naj bi milo in voda pregnala smrad. Pri nas je oseba, ki se tušira zjutraj in zvečer, poleti oz. po potrebi še čez dan. Vendar se zelo poti. Zato sem postavila to vprašanje.
13. sep 2009 21:18
In zakaj bi bila to osnovna olja? Še vedno ne vem, zakaj se sivkinega in mirtinega ne sme mešati?
Vsekakor samo potenje ne pomeni tudi neprijetnega vonja, ta nastane šele (če ne gre za bolezen), ko izločke našpih znojnic in lojnic predelajo bakterije na koži. To se pa vseeno ne zgodi v uri ali dveh.
rimljanka - zasebno mnenje
13. sep 2009 21:31
tudi sama se zelo potim in kljub higieni včasih še sama sebi smrdim (noge). sem pa ugotovila, da po določeni hrani imam vonj še bolj obupen, tako da se te hrane če se le da izogibam. Drugače pa mi najbolj pomaga krema od Ilirije, ki vonj nevtralizira. anitram1
13. sep 2009 21:38
Pri nas doma ima oče probleme z nogami, mami pa s pazduho. Čeprav se našpricata z deodorantom po kratkem času zaudarjata. Pač nekdo je k temu bolj nagnjen, nekdo pa manj. So pa različni dejavniki za to, kot je napisala rimljanka: bolezen, bakterije, stres... Moje priporočilo..če se gre kam ven v torbici imeti osvežilne robčke in deodorant. Je oma zadnjič rekla, ko smo se pogovarjali o tem: včasih pa tega nismo poznali, pa smo vsi isto dišali . pe3ca
23. sep 2009 11:14
potenje ni odvisno od tega, kaj daš nase, ampak od tega, kaj daš vase. dobro je, če se vsake toliko časa zavestno malo razstrupimo, razne ajurvede in podaljški joge pa baje tu tudi gore premikajo. sourcherryKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Forumi (vroče teme)
Kaj jutri za kosilo? | Dragička |
MOJ vrt | malaga |
malo za hec | anjica1998 |
Kaj danes za zajtrk | johana |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Video recepti
Goveji file s štruklji in rdečo vinsko omako z grenivko
Masleni brizgani piškoti