...če sploh v Sloveniji? Hvala za info.
roznik
...če sploh v Sloveniji? Hvala za info.
roznik
Plaskanov mlin, Braslovče.
Bela koruzna polenta je pač bel koruzni zdrob, narejen iz bele koruze. Bolj kot pei nas, se mi zdi, je običajne v S Italiji. Pri nas se v trgovinah dobi bela koruzna polenta, instant, uvoz iz Italije.......druge še nisem videla.
Moja mama je doma iz Nove Cerkve (to je majhen kraj ob regionalni cesti Dobrna - Vojnik) in je včasih belo koruzno moko in bel koruzni zdrob šla iskaz v Soržev mlin, ki je tam v bližini. Baje je to tudi zelo zanimiva turistična kmetija - še nisem preizkusila. več tule:
http://www.sloveniaholidays.com/kmetija-sorzev-mlin
V Srbiji jo tudi gojijo. Jaz sem si prinesla belo polento od tam.Kako ji pravijo, pa sem pozabila. Imajo en čuden izraz za njo in belo koruzo. Tudi kuhajo jo v storžih in pečejo kot mi .
KyaraPreverila v "sosedovemu hipermarketu"" , belo polento imajo na polici z zdravo (uvoženo) prehrano.
kobra 1Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
| Kaj jutri za kosilo? | johana |
| MOJ vrt | rimljanka |
| malo za hec | Nikita2 |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |

Fokača s paradižnikom in timijanom

Beljakovi vetrci s kremnim polnilom