Planinski čevlji - izkušnje

amc  

član od: 31.8.2007

sporočila: 68

tema odprta - 6. avg 2009 21:39 | ogledi: 5.420 | odgovori: 25

Kupujem ene res dobre planinske (pohodne) čevlje, malo višje, pa sem danes prišla brez njih domov. Pripravljena sem dati zanje do 150 Eur. Danes sem probala Salamonke, pa so za mojo ozko nogo preširoke. Kakšne pa "kulinaričake" nosite?

zoja

Avena  

član od: 14.7.2003

sporočila: 277

6. avg 2009 22:00

Meni zelo ustreza Merrell. Sicer nimam ravno ozke noge, ampak imajo precej različnih modelov. Cena je pa ravno nekje okrog 150€. Dober nakup ti želim! Avena

drejcek  

član od: 11.1.2004

sporočila: 1028

6. avg 2009 22:32

Alpina, pojdi najprej na spletno stran, potem pa v trgovino. Jaz nakupa ne obžalujem.

Drejček

rimljanka  

član od: 14.2.2005

sporočila: 17822

6. avg 2009 22:36

Pri Alpini, kolikor vem, ti lahko prilagodijo čevelj nogi......vsaj pred časom je bilo tako......

rimljanka - zasebno mnenje

petkica  

član od: 15.12.2006

sporočila: 744

6. avg 2009 22:45

Za bolj ornk hribe imam že nekaj časa alpinine, ki so višji in težji, za lažje hribčke/zimske sprehode pa sem jih lani kupila kar v hoferju za 40€ (niso taki kot na sliki, so pa ta rang, samo lepši), pa se presenetljivo dobro obnesejo, čeprav so se nekateri za glavo prijeli, ko so me zagledali v njih. So lahki, udobni in imajo vibram. Tudi sama imam kar problem dobit čevlje, ki me ne bi ožulili. Kar se obutve tiče, sem prava kraljična na zrnu graha.

minis  

član od: 15.3.2007

sporočila: 10

7. avg 2009 8:10

Pred dobrega pol leta sem kupila La Sportiva - pohodniške čevlje in že ob kupovanju in poizkušanju najrazličnejših drugih modelih, so se mi te najbolj prilagodile nogi. Takoj po prvem pohodu so me malo hotele otščat na gležnju, ampak, sedaj so se lepo prilagodile nogi in veselo z njimi pohajkujem po naših lepih gorah. minis

piščanec  

član od: 15.1.2006

sporočila: 284

7. avg 2009 8:17

Kvalitetne čevlje prodajajo v Iglu športu, jaz imam Garmontove in jih ne bi zamenjala, razen za novejši model mogoče. So pa moji zelo ozki, tudi še po 4 letih intenzivne uporabe. Cenovno so kar dragi, verjetno ne bi bili dosti manj kot 150, ampak vsaj po mojih izkušnjah se splača... Če ti pa noga v čevlju ne leži dobro, je pa tudi 20 € škoda. piščanec

julijasi  

član od: 20.7.2006

sporočila: 130

7. avg 2009 12:51

tudi jaz ti svetujem trgovino iglu. imajo zelo strokovne prodajalce, ki ti bodo pomagali izbrati cevelj, ki je najbolj primeren zate. v trgovini imajo tudi pripomocke s katerimi preiskusis cevlje med hojo navzdol, da te prsti ne bodo tiscali. sama sicer prisegam na nizke pohodne merrell, za resnejse hribe garmont, za kak ledenik in visokogorja pozimi pa la sportiva. lp. a

Katarina K  

član od: 5.7.2008

sporočila: 2741

7. avg 2009 13:07

midva z možem jih imava od La scarpe.Nama so ful fajn. Nedrseči, noga se ne poti, ne puščajo vode in imajo dober oprijem noge. Imaš res stabilno nogo v čevlju. So pa taki čez gleženj. Katarina K http://katarinak.moj-album.com/

umbrella  

član od: 11.11.2008

sporočila: 8

7. avg 2009 13:26

Tudi midva imava La scarpa. Mene so sicer na začetku otiščali, zdaj pa je ok. Za manjše hribčke pa imam Asolo. Tudi tile so me na začetku otiščali. Imam občutljive noge zgleda :) umbrella

tamala69  

član od: 8.2.2008

sporočila: 124

7. avg 2009 17:55

Že iz otroštva sem vajena Alpina in Planika pohodnih čevljev, ki so obvezno imeli Vibram podplat. Pred petimi leti sem si kupila nove in sicer Planika, ki so višji, usnjeni (nepremočljivi) in zelo udobni. V bistvu se je s temi čevlji opremila cela naša družina. Ne znam si predstavljat, da bi me planinski čevlji ožulili, ker morajo biti udobni, mehki in nogi morajo dati pravilno oporo, predvsem pa morajo biti pravilne velikosti (izberemo takšne, ki nam dovoljujejo premikanje prstov in imamo pred njimi slab centimeter prostora). Na to moramo biti pozorni in pametno si je vzeti dovolj časa pri pomerjanju v trgovini, saj takih čevljev ne kupujemo vsak dan. Nekako prisegam na slovenske proizvajalce. Izbira je dovlj velika, da vsak lahko najde kvalitetne čevelje, ki mu ustrezajo. Cena pa .... ja, so kar dragi. Moji so taki: http://www.planika.si/cevlji/foresterz.html tamala69 Sporočilo je spremenil(a) tamala69 dne 07. 2009 18:00

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti