South beach-dieta

bučmanka  

član od: 11.4.2013

sporočila: 1793

17. jun 2016 17:08

go66....jaz sem preizkusila sauth beach in uspela....zame najboljša "dieta", ki pa je v bistvu način življenja..sedaj se prehranjujem bolj ali manj po tem principu brez problema že več kot leto in pol in sem zelo zadovoljna..

pred tem sem preučila več diet in ugotovila da so vse druge "mučenje" in da mi ta najbolj ustreza, ....pa učinek je zelo hitro viden...

priporočam pa da si prebereš knjigo dr. Arthurja Agastona;Dieta  South Beach...ki ti da mnogo koristnih napotkov...

 

 



bučmanka

Sporočilo je spremenil(a) bučmanka dne 17. 2016 17:13

MiriBon  

član od: 25.10.2011

sporočila: 1764

17. jun 2016 18:56

Očitno sem nekaj podobnega ubrala tudi sama, ne da bi vedela, da gre za tovrstno 'dieto'. Veliko zelenjave, vsaj 3l tekočine na dan, če že kruh, potem domač temno-ajdov/pirino-ajvod ipd, sem pa tja kakšen košček čokolade, enkrat na teden ocvrta zelenjava, vsak dan obvezno vsaj ena skodelice polnomastne skute z medom in pa sadje ter maslo/olivno olje kot vir maščob poleg skute, katera mi med drugim nadomešča meso. Sem pa tja kaj narejenega sladkega, kot je puding, gres, rolada. Ribe enkrat ne teden ali dva.

Obroki majhni (razen zelenjavnega) z veliko tekočine vmes. Meni sede.



Life is war against boredom~



Sporočilo je spremenil(a) MiriBon dne 17. 2016 18:58

Go66  

član od: 16.6.2016

sporočila: 9

18. jun 2016 5:34

Ojla bučmanka in MiriBon.

 

Vesela sem bila vajinega odgovora. Jaz sem se začela drugače prehranjevati (brez sladkarij, kruha - razen tu in tam ajdovega, ampak res tu in tam - testenin, riža ter krompirja že sredi aprila in moram reči, da se super počutim. Bi se zlagala, če bi rekla, da se ne pregrešim s čim sladkim, samo po pravici povedano, ko sladko pojem, kot da bi si v usta stresla vrečko sladkorja - pa ne ono malo, ki jo dobiš zraven kave, haha. Nato pa sem odkrila knjigo. ki jo je zgoraj omenila bučmanka pa raznorazne forume in mi je uspelo v devetih tednih izgubiti 5 kg. Vem, da bi jih izgubila hitreje s kako dvotedensko dieto potem pa vse dobila nazaj pa še kaj zraven. No, tega sem se šla v preteklosti prevečkrat in itak vedno obupala. Zato tudi meni tale način paše. Se pa kot sem rekla ne držim 100 % vsega po knjigi, malo prikrojim. Pa če mi zapaše pojest 20 oreščkov namesto 15 se pa tudi ne sekiram. :) 

 

Vidim, da sta tudi vedve uspešne - čestitke. Lepo se imejta in uživajta v vikendu. In hvala za motivacijo. 

Go66

MiriBon  

član od: 25.10.2011

sporočila: 1764

18. jun 2016 8:31

Ja, belega riža, krompirja (z izjemo domačega) in belih testenin se po možnosti izogibam. Poleg tega se trudim čim več migat, kadar se da (kolesarjenje, sprehodi v gozd ipd.). Bela moka še gre v kakšnih sladicah, kot so torte/rolade, v kruhu/krhkem testu pa raje uporabljam druge vrste.

In seveda si le privošči, kadar ti kaj zapaše. 5 kg v 9-ih tednih je čisto ok in edini način, da težo tudi obdržiš, saj telo ne stradaš in poleg tega v hrani še veno uživaš.

Life is war against boredom~

bučmanka  

član od: 11.4.2013

sporočila: 1793

18. jun 2016 17:46

jaz sem pa ubrala prve 3 tedne prvo fazo po knigi....pol pa še pol let druge faze..rezulat 15 kg manj...ćez zimo sem pridelala 2 kg, ki sem ju sedaj zbila v 14 dneh..." belega" ne jem skoraj nič (razen krompir in riž v mineštrah), kruh zelo malo in če že polnozrnat,testenine polnozrnate,riž rjav, črn in rdeč....pa gre...sladice pa si delam sama brez moke...občasno pa seveda kakšen greh mora bit

sam moji obroki so pa 3 veliki(zajtrk, kosilo, večerja) in 2 majhna (dopoldanska in popoldanska malica)....

bučmanka

Go66  

član od: 16.6.2016

sporočila: 9

18. jun 2016 19:54

Tri tedne prvo fazo - dobra si. Kapo dol. Jaz se je nisem mogla popolnoma, ker mi sadje tako manjka, da je joj. Vsak dan ali jabolko ali breskvo, trenutno s tamalo "napadava" grenivke - vsaka pol, a so res ogromne. Pa ker je sezona češenj, jih ne mislim zamudit - pravkar sem od staršev dobila celo "mini" gajbico, ki sem jo v enem dnevu sposobna pojest oz. bi jo v preteklosti, pa če ne bi čisto nič drugega jedla. Zdaj si bom pa razdelila na več dni. Pa seveda jo bom delila. :)

 

Bučmanka, čestitke za vse izgubljene kilograme - jaz sem si tudi sedaj rekla, da se mi nikamor ne mudi, če sem bila že toliko let z viška kg, kaj je to v primerjavi z nekaj meseci al pa tudi letom. Počasi pa ziher, a ne?

MiriBon, tudi jaz sem prepričana, da tale počasna izguba daleč pelje - od začetka je šlo hitreje, potem je malo stagniralo, sedaj pa spet gre počasi. Sem v preteklosti delala tudi napako, da sem se tehtala vsak dan in ko je pokazalo več, sem uteho hitro poiskala na oddelku s sladkarijami ali pa kruhom. Pa ne samo z enim koščkom.

Tudi jaz sem se vrgla na peciva oz. piškote brez moke - danes delala rolado iz borovnic, jajc, malo masla in kokosa. Sladkorja sicer ni oz. če imaš rad sladko, je napotek koliko dati in ker sem imela zmrznjene borovnice, sem ga malo dodala. Drugič bom pa poskusila s stevijo. Pa pred kratkim sem naredila presno torto iz malin in borovnic - njami.

Skratka, da se živet takole in pametno prehranjevat, ne da bi kaj veliko pogrešal. Drugače pa tudi jaz jem 5x, zjutraj sem zgodnja zaradi male (okoli šestih), spijem kavo z mlekom, potem zajtrk okoli 8, nato pa na dve ali tri ure dve malici - ker imamo kosilo šele okoli pol 4, večerja pa okoli sedmih. 

Edino gianje je pri meni tak tak - ima dve maliki, ena še v vozičku, tako da naš "sprehod" zgleda takole - po parih metrih moram ta veliko nosit. Pa ne skoz, da ne bo pomote. Se zmeniva do kod, potem pa sama. Stara bo tri leta, drugače je taka migica, da ji ne slediš, ne sekundo pri miru, pa na vsako drevo bi splezala, sam sprehodi ji niso vedno med priljubljenimi. Mogoče pa skrbi, da mami kakšno deko več izgubi. Malo za šalo, malo zares.

 

Joj, sem se razpisala. Tole je pa še terapija zraven. :)

Punci, a vedve sta že dolgo tu? Mislim na SB? Saj sem brala forum, sam ne pred kratkim.

Go66

Go66  

član od: 16.6.2016

sporočila: 9

18. jun 2016 20:09

Bučmanka, oprosti. Saj si v prejšnjem postu napisala, da že leto in pol. :)

Go66

Vanja_v_ZDA  

član od: 14.11.2008

sporočila: 6079

18. jun 2016 20:52

Go66, v bistvu imaš čisto napačen pristop. Vem, ker tole več ali manj vozim skoraj celo odrastlo življenje, vsekakor od prej, preden sem kdaj slišala za diete z nizkim vnosom OH. 

Tole ima smisel in težo boš lepo obvladala, če se boš koncentrirala na zelenjavo, dobre proteine in maščobe ter omejila vnos OH.

Skoraj vse v predzadnjem postu pišeš o tem, kako boš jedla sladko. Tudi presna torta ni zdrava, pa naj mi kdo reče karkoli. Je dobra, res dobra, sem jo probala, ampak je to prav tako ena kalorijska bomba in vsaj tista, ki sem jo jaz probala je bila zelo, zelo sladka. Če misliš pa poleg blanširane zelenjave jesti presne tortice in (p)ostati vitka, ti pa povem že vnaprej, da ti ne bo ratalo. 

 

V bazi je presna torta, ki jo je v bazo dala članica Vesna rada peče, pripravljena v 18 cm modelu.  Če jo razdeliš na 10 oseb, dobiš tole: 385Kal, 22g maščob, 52g OH, od tega 28g sladkorja, in 5 gramov proteinov. 

 

 


Vanja

Sporočilo je spremenil(a) Vanja_v_ZDA dne 18. 2016 21:21

Go66  

član od: 16.6.2016

sporočila: 9

18. jun 2016 21:42

Oj, Vanja.

 

Vem, da je presna torta polna kalorij, a če sem jo dosedaj naredila enkrat in ob njej uživala, mi ni žal. Saj je ne delam kar naprej. Blanširane zelenjave pa nisem omenjala, če si iz mojih objav to razbrala, pa tudi ok. 

 

Lepo se imej in hvala.

 

 

Go66

limnol  

član od: 16.11.2001

sporočila: 5188

18. jun 2016 21:47

Presne tortice res nimajo nič s hujšanjem, ker so nabite s sladkorjem in maščobo. Ravno tako ne smutiji, kjer direkt v želodec poženeš kup sadja naenkrat in ti požene sladkor v nebo. Ampak če vsak dan zgrizeš po eno jabolko ali njegov ekvivalent (če ni ravno banana), bo pa hujšanje ravno tako učinkovito. Brez gibanja seveda ne gre - ampak to pri dve malčkih tako ali tako ni problem. 

Sonja

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
malo za hecsijasaja
MOJ vrtrdkapica
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti