South beach-dieta

Nia86  

član od: 30.12.2014

sporočila: 17

6. jan 2015 19:24

Spelja; enostavno vtipkaj v google play south beach in izberi aplikacijo z največ zvezdicami :) 

Vsem ostalim, ki ste me "napadle": ne, nisem se rodila buckasta. Celo življenje do 16.ga leta sem bila suha, potem pa sem se začela redit, ker me je hrana tolažila. In so kile prihajale gor. In ne, ne počutim se fajn taka kot sem zdaj, niti malo. Da ti šlauh gleda čez hlače ko se usedeš, verjemite, ni prijetno. In ko enkrat poznaš ta občutek, ko si lepo vitek (ne okostnjak), imaš motivacijo, ker VEŠ kaj bo.

LP Nia

Vanja_v_ZDA  

član od: 14.11.2008

sporočila: 6079

6. jan 2015 21:19

testeninca je napisal/a:

Jaz bi rekla samo to ali se zavedate da so izdelki z manj oz. nič maščob, veliko bolj škodljivi kot polnomastni? 


testeninca

 

Govorim o polivanju olja in šmiranju gromozanskih količin masla in olja pri kuhanju. Zakaj bi bil pa 0% jogurt zanič, še posebej tisti, ki nimajo nobenih dodatnih sestavin?

 

Nia, Pri 16ih letih se ti je telo iz otroka šele začelo spreminjati v žensko. 

Vanja

limnol  

član od: 16.11.2001

sporočila: 5190

7. jan 2015 8:49

Nia,

z užaljenostjo si ne delaš prav nobene usluge, raje se sprijazni z nekaterimi dejstvi, pa south beach gor ali dol. Narava je ljudi prilagodila pomanjkanju, ne preobilju hrane, v katerem sta ti in tvoje telo uživala zadnjih dvajset ali koliko let. Ampak tvoje telo je še vedno prilagojeno na pomanjkanje, pamet pa ne, ker pač te življenjske izkušnje nima. Ko pamet telesu vzame hrano, se to začne obnašati tako, kot ga je mati narava naučila: če ni, bomo pač živeli z manj in kot najbolj enostavni ukrep potlači občutek lakote. Če stvar predolgo traja, gre eno stopnjo naprej: spravi se v economy mode in zniža obrate tako, da v celoti upočasni metabolizem. In če tako stanje dolgo traja, gre pač še naprej in začne postopoma odklapljati nekatere funkcije in si reče, OK, trdnih nohtov pravzaprav ne rabimo, pa razmnoževali se v takem tudi ne bomo. In tako naprej. Medtem pamet v nekem trenutku vseeno spet prevzame komando in spet začne jesti, ampak telo na vsako finto tudi ne pade. Opala, si reče, živi smo še in kdo ve, kako dolgo bo tole sr... še trajalo, bomo tale višek raje spravili v zalogo. In se začnejo zaloge kopičiti veliko prej, preden se spet vzpostavijo normalne funkcije. Z drugimi besedami: špeh je zmagal, nazaj bo, preden bo pamet sploh ukapirala, kako zelo jo je nategnil.

Sicer pa res, saj nima smisla niti ni potrebe. Se boste ttvoja pamet, telo in špeh že zmenili. Če boš spravila teh 12 kil dol in bo tako ostalo še pet let, potem je pamet zmagala. Če ne bo, pa welcome in the club. Čeprav se mi zdi, da si že v njem, ne da bi se sploh zavedala. Odloči se pač.

Sonja

Nia86  

član od: 30.12.2014

sporočila: 17

7. jan 2015 9:03

Z: umešan jajček s 1/2 paprike in manjšo čebulo

K: jogurt lahki tekoči 1.3mm, indijski oreški (15)

V: stročji fižol v solati, rezine pp salame

LP Nia

testeninca  

član od: 19.2.2013

sporočila: 751

7. jan 2015 9:10

Nia86 delaj kar hočeš, ampak limnol ti je zelo lepo napisala...

Tvoj zadnji jedilnik pa sploh nebom komentirala, sploh kosilo oz. bom si na dobri poti do bolezni....

Ampak še vedno, raje pojej kvalitetne sestavine, ker pol od tega kar ješ to ni...

testeninca

Trixi  

član od: 23.9.2003

sporočila: 15184

7. jan 2015 9:49

Moja hči se je lani odločila za korenito spremembo brez diete. Stara je 24 let, visoka 176, težka pred dieto 84 kg. Malo ji je nagajala ščitnica, več ali manj pa neaktivnost, čokolade, nutella, pa tolažba s hrano. Odločila se je, da do poletja izgubi 10 kg, brez diete. Uspelo ji je in sicer je vsak dan hodila v hrib, tekla, obroke je prepolovila, sladkarijam pa večina odrekla. 

Na žalost so se ji po tem pojavile velike zdravstvene težave- tumor na ščitnici se je povečal, začetek hernije in aktivnost je padla na nulo. S tem pa tudi motivacija, žalost in spet se tolaži s čokolado, pridobila pa je ene 6 kg nazaj. Zdaj jo čaka fizioterapija, ampak ni kaj, rada je, posebej sladko.In zanjo je primerno, da se veliko giblje, ker ne bo nikdar kaj drugače. 

Moja prijateljica je shujšala z dieto ukc 35 kg. Super vse, le čisto vsi zobje so ji popadali ven. ( pri 50) Katastrofa, izstradala se je, dobesedno. Lepa za pogledat, ampak brez zob- vseh.

Tako Nia86, prav da si se odločila za spremembo, vendar so tvoji obroki preskromni. 

Moja prijateljica- nutricistka pravi, da je prava mera hujšanja 1 kg na teden, s tem, da se vsak dan pije vitamin c, da je redna telovadba in obroki nekje do 1200 kalorij na dan. Meni je uspelo  po porodu shujšati 10 kg, v 4 letih sem pridobila 4 kg nazaj. Imam pa željo, da do poletja tudi to izgubim.  

 



Kjer je volja, tam je pot. Trixi



Sporočilo je spremenil(a) Trixi dne 07. 2015 09:55

Riddle  

član od: 15.1.2009

sporočila: 418

7. jan 2015 10:20

Jaz se sicer nikdar nisem tolažila s hrano. Za moje odvečne kilograme so bili krivi nočni roparski pohodi v hladilnik. Kljub obilni večerji. En sendvič ni bil dovolj. Sta padla dva ali trije. Z majonezo, veliko salame in sira. Po možnosti zraven še ajvar. Pa tudi celo "tavelko" čokolado sem brez problema pospravila v najvarnejšo shrambo - želodec. Dokler me ni zdravje zvilo in so se kilogrami začeli poslavljati. Najprej pet, pa potem deset in tako naprej. Mi je postalo celo všeč. Mogoče preveč. Limnol je zgoraj omenjala nek klub... Se mi zdi, da sem sama tudi v enem. 

Lp od R.

mamamia  

član od: 9.11.2004

sporočila: 15823

7. jan 2015 12:07

Pravzaprav je značilno za vse, ki se jim ob opozorilih, da ko nehaš z dieto in začneš jesti drugače, telo začne skladiščit zaloge, reagirjao kot Nia86 - z užaljenostjo. Ker jim ena signalna lička tam daleč zadaj pa le kaže, ob vseh argumenth, ki jih je navedla limnol, da vse življenje ne bo živela na jogurtu z 0 maščobami, umešanem jajčku in stročjem fižolu. A žal zdrava pamet v takih priemrih zamuja oziroma izgublja bitko z željo po izgubi kilogramov. In vsi pozabljajo na dejstvo, da je TEŽJE kilograme potem obdržati, kot pa se jih zgolj znebiti. In da še vedna velja preprost izračun - vnesti manj kot porabiš. 

Edina prava, na dolgi rok učinkovita in zdrava "dieta" je torej primeren način prehranjevanja, prilagojem potrebam in navadam vsakega posameznega organizma. Amen. 

 

Moj hči je imela kakih 7, 8 odvečnih kilogramov. Je bila pri 22 toliko pametna, da se jih je sklenila znebiti, a ne z dieto, pač pa postopoma. Je vse, ničemur se ni odrekla, ne sladicam (ki jih nidar ni marala preveč, kvečjemu poje jabolčno pito, kos sadne torte, če je rojstni dan, in konec), ne kruhu, še najmanj krompirju, rižu in testeninam. Postopoma je zmanjševala količino, a nikdar ni šla lačna od mize. Prav ji je prišla navada, da nikdar ni jedla prigrizkov med obroki, čipsa in podobnega ni nikdar jedla.

Je torej vse  po vrsti, trije obroki na dan ji zadostujejo, če ne vzdrži, poje kar ji prija. Redno se giblje - sprehod več krat na teden, po mestu se vozi s kolesom, občasno gre igrat tenis ali odbojko, kakor je družba. Nobene zaresne in intenzivne vadbe, potenja, mučenja na fitnes napravah ... In že nekaj let je tako. Kg so stabilni, počutje odlično, ona nikdar lačna, je vse, pa še spije kozarec piva ali vina.

 

To je torej primerna dieta. 

mamamia

Nia86  

član od: 30.12.2014

sporočila: 17

7. jan 2015 12:24

Meni ni najbolj razumljivo, kako ste iz mojega odgovora potegnile, da sem užaljena. Samo odgovorila sem na vaša sklepanja. Pogledala sem malo po tej temi jedilnike, na začetku teme - ne zdi se mi, da so predhodnice jedle kaj več kot jaz. Morda pa.

 

LP Nia

Nia86  

član od: 30.12.2014

sporočila: 17

7. jan 2015 12:25

Evo, za primer. Na strani 2 je napisan od neke uporabnice takle jedilnik:

zajtrk: LCA jogurt

kosilo: postrv, kuhana zelenjava, solata

večerja: stročji fižol v solati s kuhanim jajcem

Zanima me, zakaj se v to niste vpiknile?

LP Nia

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
malo za hecsijasaja
MOJ vrtrdkapica
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti