Likanje srajc

kriznana  

član od: 14.10.2006

sporočila: 602

17. dec 2010 19:33

No to sem tudi jaz vedno poslušala,da ovratnik "speglat "pa ja ni problem.

Drugače pa jaz ovratnik najprej zlikam ravno po celem,potem,ga pa samo prepognem in polikam.Ampak nekatere srajce so take ,daovratniki kmalu zgubijo obliko in se še lah tako matraš,da bo lepo stal ampak ne gre

 

kriznana

mizarka  

član od: 24.5.2006

sporočila: 988

17. dec 2010 21:14

Mislim, da je rob ovratnika malo višje. Ovratnik je rahlo debelejši in se ga ne da direktno pri šivu upogniti.

Sama pri srajcah ne kompliciram več, zaradi odnosa , ki ga ima mož do srajc se mi zdi da je škoda časa. Moj sicer pokuri vsaj eno srajco na dan, poleti tudi več, tako, da bi mi pobralo preveč energije če bi pri tem komplicirala. Do tega sem prišla z leti. Na začetku pa taka štirka , pa drugačna...

mizarka(http://mizarka.moj-album.com/

manca51  

član od: 5.5.2008

sporočila: 511

18. dec 2010 1:58

Ni problem zlikati celo srajco , hudič pa je pri rokavih - manšete morajo biti gladko polikane , ne plisirane . Ja , tudi zaradi srajc z dolgimi rokavi imam najraje poletje , he , he . Pa lahko noč manca51

tedyka  

član od: 23.4.2009

sporočila: 2012

18. dec 2010 6:34

Katarina K. jaz se še spomnim časov pred cca 30 leti ko smo štirko Stira e ammira kupovali preko meje in bila je mislim da skoraj enako pomembna kot pol kile kave, ko si šel čez. Sama jo uporabljam pri srajcah, katere nimajo v originalu tako trdega ovratnika. Drugače pa tudi jaz vedno zalikam ovratnik, tam kjer naj bi bil prelom. Sicer pa ni nekega posebnega pravila kje je ta rob zaradi različnih krojev ovratnikov. Ponekod lepo teče malo nad šivom, drugod pa to ni tako. Če ne vem poskusim zapreti prva dva gumba in nato poravnati ovratnik kot je prav in nato zalikam rob. Sicer pa mož ne nosi skoraj nikoli kravate, tako da mislim da je to bolj problem pri tistih, ki nosijo kravate.

 

Manca51 mislim da tudi sedaj ni problema s tem kako natančno je zlikana srajca, če se jo nosi pod majico. Najbolj zoprno je spomladi in jeseni, ko se nosi samo srajca. Sem pa še nekaj opazila - če je vreme suho se srajce in tudi druga oblačila iz kolikor toliko "nemečkljicih" materialov ne mečkajo, ko pa je dež in vlaga je zmečkano vse po vrsti.

Prijetno likanje ta vikend.

tedyka

anitram1  

član od: 18.6.2008

sporočila: 609

19. dec 2010 18:52

vikica je napisal/a:
Čeprav likam že celo večnost še vedno poslušam, da ovratnikov ne zalikam pravilno, menda ne stojijo preveč lepo.
Ali ovratnike likate samo "na floh" ali tudi zalikate rob ,tako, da lepše stojijo in kje bi naj bil ta rob, na šivu ovratnika ali višje. Upam, da sem razumljivo vprašala.

 

jaz bi osebo frajer, ki se pritožuje glede likanja,  prosila za demonstracijo, kako se pravilno lika ovratnik, da lepo stoji.

Drugače pa bi rekla, da je največkrat težava v materialu, oziroma samem kroju srajce.

Pa lepo se imejte,

anitram1

Milži  

član od: 8.6.2007

sporočila: 1427

19. dec 2010 22:06

Anitram1 se strinjam s tabo,likalnik v roko pa naj pokaže Milži

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
malo za hecsijasaja
MOJ vrtrdkapica
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti