Včeraj sem se vrnila iz Hvara, pred tem sva bila pa še v Trogirju in Primoštemu. Bilo je prekrasno!!! Nikjer nobenih problemov, vsepovsod prijaznost, celo kakšno besedo po slovensko se kdo spomne (bolj starejša generacija). Ne vem, se mi zdi, da cenijo, da se pogovarjaš po njihovo, čeprav moj zna, jaz pa ga lomim na veliko. No, vsaj smeha je polna vreča. Čeprav proti koncu dopusta mi je že kar šlo in potem je bilo malo težko preklopit. Moj je v Metliki, ko sva šla na kosilo, hotel naročiti Ožujsko (pivo). Hitro noter padeva, čisto zares, v tisto okolje kjer sva. Ko sva bila na Mauritiusu, kje vozijo po levi, sem imela tukaj še 3 mesece probleme pri prečkanju ceste!

No, če bo šel kdo na Hvar, zelo toplo priporočam mesto Hvar, ki je res res lepo, ne smete zamuditi obiska gradu! Edina slaba stran so malo zasoljene cene, v restavracijah in barih. No, ampak če nisi ravno zapravljiv, te tudi to ne sme motiti. Tudi Stari grad je lep. Bila sva pa tudi na Visu, z najetim čolnom in obiskala vse najlepše plaže tam! Priporočam tudi to.
Jelenckova

Hempy polenta