Ali kdo ve

leni1  

član od: 26.2.2007

sporočila: 295

tema odprta - 1. jul 2009 20:07 | ogledi: 2.039 | odgovori: 20

Moja mami je prejle kosila travo,tudi ob cest.Nekdo se je pripeljal mimo in menda mu je kamenček padel v avto.In ji je grozl da mora plačati ali pa jo bo prijavil.Ali je to možno?

leni1

rimljanka  

član od: 14.2.2005

sporočila: 17822

1. jul 2009 20:13

Vsekakor naj njemu nič ne plča, lepo prosim, no...................... naj tip pokliče policijo, če misli, da je nastala škoda. Čeprav se mi zdi, da se policija ne bo ubadala s tako malenkostjo. Če ji bo grozil, naj policijo pokliče ONA.

rimljanka - zasebno mnenje

Katarina K  

član od: 5.7.2008

sporočila: 2741

1. jul 2009 20:37

O kriza, jaz tudi definitivno tipu res ne b nič plačala, pa naj pokliče policijo. Ma svašta. Ja kakšen kamen je pa kao bil? A naj bi bil velik? Kaj pa ko pred tabo vozi kamijon z peskom, pa vse leti v tvoj avto, ko zadaj voziš? A pol tudi tožiš gradbeno podjetje? Kakšna škoda pa naj bi nastala na tem avtu od tega tipa? Katarina K http://katarinak.moj-album.com/

leni1  

1. jul 2009 20:44

Samo dve pikice sta nastale.Moja mami se ga je pa še vstrašla,k ni naše narodnosti.Ji je menda reku da bo jutr prišel,če mu bo dala denar,al pa naj bi šele jutr policijo poklical.Uglavnem en bolan človek.Jaz sem tud rekla da ni šans da mu kej dam. leni1

kobra 1  

član od: 15.6.2006

sporočila: 1881

1. jul 2009 20:53

Naj tipu mami kar lepo pove, da je šla že sam prijavit skodo na policijo, tako mimogrede pa je povedala še njegovo registrsko, barvo in znamko avtomobila.

kobra 1

ežoj  

član od: 24.2.2006

sporočila: 6302

1. jul 2009 23:14

Mal žleht, bi rekel: beseda proti besedi. On trdi, da je mami s košnjo naredila .........karkoli na njegovem avtu, mami  lahko trdi da je on to karkoli imal že od prej in bi zdej izkoristil priložnost ( po njegovem ).

Seveda nič plačat, zapisat registracijo avta in to predat na policijo.

ežoj

Klea  

član od: 16.6.2006

sporočila: 495

2. jul 2009 12:25

Mojemu očetu se je zgodilo, da mu je v vetrobransko steklo padel kamenček izpod kamiona in on je točno videl izpod katerega kamiona. Pa je slednjega ustavil in poklical policijo. Policaj, ki je prišel na mesto dogodka je povedal, da ni dokazlivo od kod je kamenček, ki je poškodoval šipo prišel (enako v primeru tvoje mame leni1). Preveč nejasne okoliščine so, da bi lahko bil nekdo kriv, da je kamenček priletel v šipo (premajhna varnostna razdalja, kamenčki na cesti ali na prikolici tovornjaka, ipd.). Skratka to s kamenčki rešuje voznik avtomobila, ki mu je bila škoda narejena. Razen, če bi seveda nekdo zanalašč eno ornk skalo zalučal nekomu v šipo. Upam, da sem pomagala. Klea

Vendelina jr.  

član od: 17.5.2006

sporočila: 9217

2. jul 2009 13:10

Možno je, da človek grozi. Grožnje so vedno možne. Drugače pa je treba najprej narediti očevid, popisati dogodek in vložiti zahtevek za odškodnino pri zavarovalnici. In modeli, ki se repenčijo nad gospemi, ki kosijo, tudi v sanjah niso sposobni izvesti teh postopkov v ustreznem vrstnem redu. Gospa je imela pač nesrečo, da je naletelta na zafrustriranega petelina, ki je pač iskal publiko, na kateri bi zdravil svojo nizko samopodobo. Taki nizkotneži imajo pa to nesrečo, da vedno naletijo na bolj samozatajne ljudi, ki se jih da ustrahovati. Evidentno jih zavohajo, ali pa je nekaj na govorici telesa, kaj bi človek vedel. To pot se ne bo zgodilo čisto nič. Je pa seveda vprašanje, kako se podobnim situacijam izogniti v prihodnje. Oziroma, če gre za kmetijsko košnjo, kjer je travnik zelo blizu ceste in kmetijska dela po definciji malo otežkočajo promet, je to ena pesem (ki jo znajo lepo povedati na vsaki kmetijski zadrugi), če je pa to delo v naselju, si pa lahko samo misliš, "da v isto luknjo ne padeta dve granati" in da je verjetnost, da človek pri košnji dvakrat sreča človeka s tako pomanjkljivo omiko, vendarle minimalna. Vendelina jr.

tulka  

član od: 9.8.2008

sporočila: 2960

2. jul 2009 14:48

Je pa vseeno lepo, če 'kosec' malo pazi pri uporabi kosilnice, kadar kosi blizu ceste in na terenu, kjer je med travo tudi nekaj peska. Saj ni prav, da je nekdo nasilen in neomikan, ampak škoda je vseeno nastala (recimo, da res) na njegovem avtu, in zanjo je odgovoren tisti, ki je kosil trato. Z možem vedno kosiva ob cesti takrat, ko je prometa najmanj, in s kosilnico obrnjeno tako, da pesek leti na parcelo, ne v mimoidoča vozila.

tulka

leni1  

2. jul 2009 23:27

Tulka sej ni nikjer dokazano da so kamni res prišli izpod naše kosilnice.Ne more nekdo kr neki govorit to je potrebno dokazat.Mi živimo tu trideset let,pa še vedno smo kosili tudi ob cesti(ker noben drug drugače ne ,tudi cestno podjetje ne).Kaj pa veš od kje ma on tisto pikico,ki naj bi bila od kamenja.Uglavnem on je rekel da bo danes prišel da bo vprašal kako se je mami odločila a mu bo plačala ali bo poklical policijo.No ampak se ni oglasil,mogoče si je premislil in dojel da se ubada z brezveznimi stvarmi.Kolko krat mi je že kako kamenje priletelo v šipo,pa kaj naj jokam.Brez veze! Kolko je pomembnejših stvari v življenju. leni1

rimljanka  

član od: 14.2.2005

sporočila: 17822

3. jul 2009 6:24

leni1, bi pomagalo, če bi tulkin zapis RES rebrala. Potem tvojega odgovora (vsaj takega, kot si ga napisala), ne bi bilo.

rimljanka - zasebno mnenje

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti