Določeni ljudje nimamo sposobnosti prebavljanja mleka in mlečnih izdelkov, nasprotno, mleko predstavlja strup za organizem. V prebavnem traktu namreč manjka laktaza, encim, ki je ključen za prebavo laktoze, mlečnega sladkorja.
Nekatere/i se verjetno spomnite, da v določenih temah včasih vprašam za nadomestek, oz. enkrat sem celo odprl novo debato na to temo. Človek se sicer navadi na prehrano brez mleka, sploh če se na to lahko navaja že od malega, vendar večno to ni mogoče, sploh ker prehrambena industrija vsepovsod baše mlečne beljakovine, pa tudi v restavracijah je potrebno biti še posebej previden.
Danes sem v roke dobil še en produkt farmacevtske industrije, in sicer (sintetično) laktazo v tabletah. V naši ožji družini sva dva z istim defektom, ki bova od danes naprej malce sprobala to zadevo, da vidiva, kako se obnese oz. če res učinkuje. V javnost ne bom dajal imena, ker je to neplačana reklama, čeprav jaz nimam niti najmanj od tega, vendar če koga zanima, lahko preko ZS dobi podrobnejše informacije.
Sem pa temo odprl z namenom, da bom sporočil, kakšni bodo rezultati, ker predvidevam, da nisem edini s to težavo in skrbjo, ko bom zaradi ene pice z dodatkom sira 2 dni skozlan ko vidra in z drisko, ki mi bo pomagala v enem samem dnevu izgubiti cca. 5 kg. Na žalost sem tudi to že imel priložnost izkusiti.
Andrej