Hrustljav piščanec iz pečice
OJLA
A IMA KATERA RECEPT ZA BISKVITNO TORTO KI SE STEPA NAD SOPARU SKUPAJ JAJCE IN SLADKOR PROSILA BI ZA TA RECEPT HVALA
danica38
A stepaš maso za biskvit ali kremo? Samo firbcam.
Drugače me pa kar malo srce boli na tem pisanjem, predvsem nad kričanjem, slovnico lahko še nekako odmislim.
Loni Makaroni* rezultat je 6cm visok biskvit premera 27cm. Med peko je visji za kak cm, zato rabite malo visji obod
http://www.kulinarika.net/recepti/16671/sladice/biskvit
www.mojalbum.com/naredilaanavem da je tema že stara, je pa ravno to kar potrebujem :)
koliko časa pa naj pečem tak biskvit? (teta torta- 9 jajc,300 g sladkor, 220 moke,) -naj dodam tudi olje?
zanima me tudi za biskvit za torto nutela za premer 30 cm. kako naj prilagodim sestavine za biskvit in koliko časa naj pečem?
v soboto bomo praznovali rojstni dan in želim narediti tako kot je prav;) navadno biskvite kar kupim, sedaj pa je končno čas da jih začnem peči sama.
hvala!
nejap
Jaz bi spekla " biskvit za vse priložnosti" iz baze. Je ravno dovolj za premer 30cm. Tega sem ravnokar spekla in mi je zelo vredu. Spečeš lahko po navodilu v receptu-sama sem ga pekla na 170 40 min, ker mi pečica zelo močno dela. Lahko del moke zamenjaš s kakavom. Ker pečem dostikrat torte naredim ponavadi en model s svetlim biskvitom in en model s temnim. Polovico, ki je ne potrebujem zamrznem in se odmrznjenega uporabi kot svežega.
Edino jaz dam 1 pecilni ne 2.
brankao super! Branka, hvale za vse nasvete!
lp
nejapPa, saj vem, da veš ampak ne pozabit namočit, je sicer sočen biskvit, ampak ga vedno malo namočim s kakim kompotom od sadja, če delam sadno torto ali pa kar vam je všeč.
brankaKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
| Kaj jutri za kosilo? | johana |
| MOJ vrt | rimljanka |
| malo za hec | Nikita2 |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |

Hrustljav piščanec iz pečice

Rižek s piščancem in zelenjavo