Špageti z omako iz bazilike in parmezanom
Na praproti se, po mojih izkušnjah iz prejšnjega stoletja, zelo dobro spi.
LP
cervusTukaj mi niti Deus ex machina ne more pomagat!
ežojBettina, gre za orlovo praprot (Pteridium aquilinum), ki je dokazano kancerogena. Povsem relevanten je tale člabek na Wikipediji (tu zanesljiv vir, čeprav na splošno vedno).
http://en.wikipedia.org/wiki/Bracken
Jaz bi se torej izognila uporabi, ker, konec koncev, manjka se nam manj nevarne hrane. Morda kaj pove dejstvo, da joi preizkušajo kot vir insekticidov in da povezujejo pogostejša rakava obolenja kot drugod tam na Japonskem, kjer je v navadi uporaba te zelenjave v prehrani.
| Bettina je napisal/a: |
| Tukaj pa pravite da je praprot strupena. Morda kdo ve kaj več? Bettina |
| hedonist je napisal/a: |
| A je to tista praprot ,ki ima čarobno seme? Sej veste, če ga imaš na kresno noč v čevlju potem vidiš skrite zaklade in razumeš govorico živali . LP hedonist |
V nobeni pravljici ni definirano, za katero praprot gre. Vsako praprotno seme je učinkovito, ampak samo na kresno noč. Malček nerodno je edino to, da praproti nimajo semen, ker pač niso semenke. Čeprav, nikoli ne se ne ve..... fosilne so znane, a so izumrle že v permu, morda se pa kje na Zemlji še skrivajo... Kot se je do pred nekja leti volemija, do pred nekaj desetletiji ginko, pa metasekvoja, pa...okapi, recimo. In še kakšna vrsta.
No, če nič drugega, zdajle ni ravno primeren čas za nabiranje praprotnih poganjkov in torej ni možnosti za zastrupitev. pa zudi do Kresa je ša kar nekja dni. Razen, če pohitite na južno poloblo, tam je ravno pravi čas........
Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
| Kaj jutri za kosilo? | Dragička |
| malo za hec | johana |
| MOJ vrt | rimljanka |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |

Špageti z omako iz bazilike in parmezanom

Schwarzwald kocke