Pozdrav!
Nekateri dajete pri peku kruha, žemljic... v pečico tudi posodo z vodo. Zanima me, kam jo date.
A kar na dno pečice?
sonic
Pozdrav!
Nekateri dajete pri peku kruha, žemljic... v pečico tudi posodo z vodo. Zanima me, kam jo date.
A kar na dno pečice?
sonic
12. jun 2009 7:44
Na dno pečice. Jaz dam posodico z vodo ko pečem princeske.
Pozdravček!
12. jun 2009 8:10
Na dno, ja. Ampak dajem le pri peki listnatega in paljenega testa.
katka http://katka-lopatka.moj-album.com/album/5
12. jun 2009 8:37
Pri kvašenemu testu vedno (na dno), zdaj bom upoštevala še prakso katke lopatke !
kobra 1
12. jun 2009 9:41
Hvala lepa. Nisem bil prepričan, če lahko kaj postavim na dno pečice. Je le precej vroče in si nisem upal kar postavit posodo direktno na dno. Potem bom pač dal kako ognjevarno posodo in je to, to. sonic
12. jun 2009 9:45
Arkopal!
Anamarija
12. jun 2009 10:23
Ali pa kovinsko. Jaz imam eno skledico iz "rostfraja". Dajem pa tudi jaz poleg kvašenega, tudi k listnatemu in paljenemu testu, tako kot katka lopatka.
Julija
12. jun 2009 10:57
Jaz dam kar navadno šalčko za kavo in ni nič narobe.Jo pa dam preden vključim pečico,tako se greje skupaj.Samo ne vedno,večkrat pozabim,pa ne vidim nobene razlike.
lp goga
12. jun 2009 11:03
Ko pečem žemljice dam na dno pečice kar večjo posodo z vodo. Migla
12. jun 2009 11:12
sonic je napisal/a: |
Hvala lepa. Nisem bil prepričan, če lahko kaj postavim na dno pečice. Je le precej vroče in si nisem upal kar postavit posodo direktno na dno. Potem bom pač dal kako ognjevarno posodo in je to, to.sonic |
Jaz imam v ta namen eno majhno posodico iz jenskega stekla, ki je namenjena samo za eno porcijo, pa je sploh nisem uporabljala. Jo dam v pečico, ko je ta že segret (tik preden dam noter kruh ali kaj drugega), pa se dobro obnese. Lahko pa uporabiš tudi pokrov večje jenske posode, emajliran lonček, emajliran pekač za pico ali kaj podobnega. Glede na to, da je vsa ta posoda primerna za kuhanje na plinu (kjer se temperatura v trenutku zviša) , ni strahu, da bi se posoda v pečici poškodovala.
Mojca
12. jun 2009 11:21
MamaF, aja? Trenutno jenskega stekla nimam in ne vem iz izkušenj,, ampak babica je vedno govorila, da mora jensko steklo it nujno v MRZLO pečico in se potem segrevati skupaj z njo, če ne bo počilo. TAko je delala vse narastke in podobno. Očitno še ena fama .
katka http://katka-lopatka.moj-album.com/album/5Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Kaj jutri za kosilo? | johana |
MOJ vrt | Nikita |
malo za hec | anjica1998 |
Kaj danes za zajtrk | johana |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Schwarzwald kocke
Bolj enostavno in poceni ne gre