Na tržnici sem kupila nekaj boba, prodajalec mi je svetoval naj ga pripravim kot grah.
Ker ga še nikoli nisem ne jedla ne kuhala, prosim za nasvet kako ga pripraviti.
nola
Na tržnici sem kupila nekaj boba, prodajalec mi je svetoval naj ga pripravim kot grah.
Ker ga še nikoli nisem ne jedla ne kuhala, prosim za nasvet kako ga pripraviti.
nola
O, najlepša hvala cellnet, dobre novice, bob se mi je zdel, ko sem si ga pobliže ogledala, precej kompakten in sem se pripravljala na vsaj kakšne pol ure kuhanja, še dobro, da sem prej vprašala.
Se bom kar lotila pašte.
nolaProxima, kdaj boš imela zgornji meni na sporedu? Saj veš.................![]()
Latinski ime ali angleški prevod za bob, prooosiiiim. Mi ga svoj živ dan nismo jedli. ![]()
![]()
![]()
Tole bo pa huda dilema, pečen mlad krompir pa panceta, se sliši dobro, pa če je kaj zraven ali pa ne.
Surov se mi pa ne zdi ravno materija vredna poezije, sem ga ravnokar enega poskusila.
Mi je pa zelo všeč, da imajo zrna tako udobno tapecirane stroke.
Ali je res dovolj, da ga samo poblanširam, ali naj ga raje nekaj minut kuham? Mislim, da je zelo mlad, preskus z nohtom se je obnesel.
Hvala za nasvete, zdajle ga bom najprej naredila s pašto, jutri pa še s krompirjem.
nolaNola, če zrna imajo tako " udobno tapecirane stroke" so tudi ti stroki užitni, kot pri stročjem fižolu. Moj je ravno v tej fazi, da je užiten komplet kot stročje, verjetn jutar poskusim.
ežoj| proxima je napisal/a: |
| @Vanja: broad beans ali fava beans (and a bottle of nice chianti, kot je rekel Hannibal the Cannibal). |
Ojoj, fava beans pa uporabim v kakšnih zelenjavnih juhah. ![]()
Kdo bi si mislil, da je to bob!!
Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
| Kaj jutri za kosilo? | johana |
| malo za hec | johana |
| MOJ vrt | rimljanka |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |

Mini čokoladni hlebčki

Polnjene paprike