Zame je to nekaj najboljšega,a kdo ve kako jih naredijo?
Riževi vaflji z jogurtom
17. maj 2009 20:23
Poglej na deklaracijo sestavine; na teh, ki jih imam doma piše, da je obliv iz sladkorja, kakavovega masla, sirotke v prahu, jogurta v prahu (12%), polnomastnega mleka v prahu, citronske kisline in vanilije (prevedeno svobodno po meni, izdelek je bio, morda je običajnim dodano še kaj).
Na tvojem mestu bi jaz eksperimentirala.
Loni Makaroni
19. maj 2009 20:14
Bi se že lotila eksperimentiranja pa se ne znam,kakšna ideja......
20. maj 2009 13:10
Tudi jaz bi se lotila eksperimentiranja na to temo, če bi le vedela, kako začeti. Osnovno vprašanje, na katerega nimam odgovora je, kako spraviti riž v "napihnjeno" obliko. Ali je to kakšen poseben riž, kot je posebna tudi koruza za kokice, morda bi prišel v poštev ravno aparat za kokice,.... Po tej fazi bi pa eksperimentiranje že nekako šlo. A pozna kdo tu na Kulinariki koga iz Gorenjke - ko delajo riževo čokolado - kaj naredijo z rižem. Laboratorij je odprt.... moniq
20. maj 2009 13:19
Med zdravo prehrano dobiš riž 'napihnjen' brez dodatkov. Všasih jih imajo tudi pri ostalih kosmičih za zajtrk.......
20. maj 2009 21:32
Z riževimi vafji se nebi trudila,kupiš navadne ,samo ne vem kako bi naredila jogurtov preliv?
20. maj 2009 23:52
Kaj pa če poskusiš naredit nekaj takega kot je limonin preliv za piškote (limonin sok + sladkor), le da v tem primeru dodaš še vanilijo (se kupi kot pekovski dodatek v prahu) - edino jogurt v prahu bi morala še staknit, da bo pravi okus (z mlekom v prahu gotovo ne dosežeš enakega učinka...).
Mogoče bi pa dodala še limono v prahu (tudi pekovski dodatek) ter namesto lim. soka sladkor mešala kar z jogurtom...? Bojim se le, da bi morala v tem primeru dodati precej sladkorja, da se bo vse skupaj strdilo, tako da spet ne bo najbolj zdravo. ![]()
Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Forumi (vroče teme)
| Kaj jutri za kosilo? | Dragička |
| MOJ vrt | rimljanka |
| malo za hec | Nikita2 |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Video recepti

Bučni pire iz rumene buče

Polnozrnati peresniki z omako iz bučk, čebule in mandljev