Kost v grlu

Hojla. Kličem na pomoč. Hčerki (16 let) se je zataknila ribja kost v grlu. V torek smo jedli pečeno orado in od takrat do danes (že tri dni) čuti pri požiranju kot da bi jo na tistem delu bolelo grlo. Na med over net sem našla le pojasnilo, da bo šla kost sama od sebe ven. Malo je že zaskrbljena. 

Ali mogoče kdo ve ali je kaka domača "arcnija", ki bi to nadlogo odpravili. Npr. nam so kot otrokom rekli, da je treba grgrati mleko. Hvala.

mamka

Kost bo treba mehanično odstranit, zato čimprej k zdravniku, preden se ji zagnoji.

Vanja
za ribjo kost v grlu ni domačih zdravil,takoj po zaužitju je potrebno poiskati zdravniško pomoč.zmotno je,daje ptrebno jesti kruh,ker srt polomi in jo tudi zdravnik težko odstrani.pa lep pozdrav hmm

Wran, se ne strinjam s tabo, meni je še vedno kruh pomagal, vendar zato ne jem in ne maram rib.

Možno je tudi, da kost ni več, vendar ranica boli, sicer, pa res kar k zdravniku!

lp!

Anamarija
Vsekakor se z Wranom strinjam, čimprej k doktrorju. Lp Nasha
Enkrat sem brala, da se popije limonin sok, ki zmehča kost. Ne vem koliko resnice je na tem, ampak če probate, škode verjetno tudi ne bo. Res pa je možno, da jo boli ranica. feferon

Moja znanka je imela 3x zataknjeno to kost v kratkem časovnem roku. V vseh primerih je šla k zdravniku, 2x je bila pod narkozo in so jo odstranili, tretjič pa so ji rekli, da naj počaka, ker bo kost sama šla naprej. Da se naj ne sekira. In je res kar hitro prenehalo.

Sonja
Pozdravljeni, v bolnici dajejo tudi jest surovo zelje in potem se zelje "obesi" na kost, jo oteži in se potem kost sama premakne. Lahko probate tudi to, čeprav bi šla jaz sigurno k zdravniku. Upam, da uspešno rešite težavo. tamara
sajovitc ti se zafrkavaš, lahko eksprementiraš na sebi,to o bolnici pa je debela laž. hmm
Ko se je hčeri kost postrvi zapičila v grlu, ni bilo v bolnici nobenega zelja,limon ali česa podobnega. Lepo ploščate škarje je vzel zdravnik takoj v roko, posvetil z močno lučjo v grlo in izvlekel zapičeno kost. Je rekel, da se s tem ni za hecat, se rana, četudi še tako majhna, lahko zagnoji in so težave lahko kar precejšnje. Tako da je po moje edina prava pot k zdravniku. Mamamia mamamia

Sajovitc , visoko balastna dieta ( kislo zelje ....) se v bolnici uporablja kadar otrok poje manjši tujek - kovanec , gumb , ali kaj podobnega . Nikakor pa ne v zgoraj opisanem primeru .

Bernarda

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
malo za hecjohana
MOJ vrtrimljanka
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti