Polnozrnati peresniki z omako iz bučk, čebule in mandljev
Naj dodam, da ni razloga, zakaj ne bi vrsti H. arenarium rekli smilj. Ker JE smilj. Botanično ime drži, kozmetična raba imena je pa meni druga reč, postranska, ker je pogojena z ekonomsko računico. Ja, imortela, nesmrtna, asociira na nesmrtnost tistih, ki jo bodo uporabljali. No ja, verjemi, če hočeš.
In na fotkah krem je res nekja podobnega H. arenarium, sem preverila.
Ja, in zakaj se pravzaprav rabi tole začimbo![]()
. jaz bi imela sredi mize v vazi, tako so lepe te ciklamaste rože, moja najljubša barva po modri seveda.
Anamarija
Te ciklamaste so za okras, anamarija1. Oni rumeni smilj, ki raste tudi v naši Istri (in še kje), pa se uporablja v juhah, enolinčnicah, pri začinjanju mesa, parjeni zelenjavi, riževih jedeh,vloženi zelenjavi. Vse dobi blag vonj po kariju. pred serviranjem veljice odstranimo. (povzeto po zgoraj omenjenem viru).
| rimljanka je napisal/a: |
Naj dodam, da ni razloga, zakaj ne bi vrsti H. arenarium rekli smilj. Ker JE smilj. Botanično ime drži, kozmetična raba imena je pa meni druga reč, postranska, ker je pogojena z ekonomsko računico. Ja, imortela, nesmrtna, asociira na nesmrtnost tistih, ki jo bodo uporabljali. No ja, verjemi, če hočeš. In na fotkah krem je res nekja podobnega H. arenarium, sem preverila.
|
Nekaterim vrstam smilja se v angleščini reče everlasting, se mi zdi.
lp
cervusSem ga nabrala na Ižu. Uporabljam ga predvsem za v mineštre, oz.jedi na žlico.
Je pa res, da ga malo ljudi pozna.
kobra 1Nisi, ena miš. Tako ali tako je pa neumnost, da pišejo, da je to kari (curry). Ker res nima nobene zveze z njim, no. Tvoj naj bo kar laški smilj, bo najbolj prav in res, verjemi. In uživaj ob njegovem vonju. Samo, tolko, da veš, ima rad negnojeno zemljo in ne prav veliko mokrote, pozimi pa rad premine. Je le rastlina toplih krajev, pri nas je v naravi le na Primorskem, pa še to bolj ali manj v obmorskem delu.
Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
| Kaj jutri za kosilo? | johana |
| malo za hec | johana |
| MOJ vrt | rimljanka |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |

Polnozrnati peresniki z omako iz bučk, čebule in mandljev

Domači sladoled za vroče poletje