Smrad iz pralnega stroja

kleo  

član od: 21.10.2008

sporočila: 397

5. nov 2010 17:58

se moram tudi jaz pohvaliti,d a že 3 mesece perem z kisom za vlaganje. Cunje zelo lepo oprane, dišalca ne uporabljam, pralnega praška se pa tudi veliko manj porabi. kleo

mišmaš  

član od: 3.11.2010

sporočila: 27

5. nov 2010 18:28

Pa kaj daš namesto mehčalca v vsako pranje alkoholni kis?Al mogoče pereš v prazno? Ker se mi tudi meni dogaja,da pridejo iz pralnega stroja smrdeče cunje in tud jaz sem zamenjala prašek in mehčalca ne uporabljam,pa se mi vseeno to dogaja,vendar ne vsako pranje. hvala za nasvet. Lp mišmaš

Sergej C  

član od: 21.3.2009

sporočila: 414

5. nov 2010 18:55

Smrdeče cunje vam pridejo, ker imate v vodi bakterije - običajno žal kar fekalne. Ravno zaradi cunj sem začel raziskovat, kaj je s pitno vodo narobe in končal z reverzno osmozo. Uradno je bila voda takrat neoporečna! Zdaj, ko jo pridno klorirajo, se tudi cunje čez noč ne usmradijo več. V uporabi so še vedno isti izviri,  samo kakšna kmetija je danes manj. Zanimivo a, kako ta znanost napreduje. ;)

Se opravičujem, če kaj ponavljem, ker nisem bral vse.

LP

Sergej

Sergej C  

član od: 21.3.2009

sporočila: 414

5. nov 2010 20:57

O, hvala Zvezdica... ti nasveti pa niso butasti... razen mogoče tistega, da bi po vsakem pranju šipo brisal. ;)

Sergej

elaphus  

član od: 27.9.2002

sporočila: 6945

7. nov 2010 10:29

istilo_290

Evo, tole sem včeraj kupila v Müllerju, ker niso imeli pralne sode, jedilne se mi pa ne da peči v pečici (trenutno, mogoče kdaj pozneje). Nisem ga še preizkusila, bomo videli, kako deluje. Poročam. Stane pa 2,99€. Upam, da tole ni reklama - ja, definitivno ni, ker nisem napisala, ali je dober ali slab

lp

cervus

valči  

član od: 5.2.2006

sporočila: 197

9. nov 2010 8:53

Ja, tudi meni perilo ne diši po pranju. Menjala sem že praške, gele in mehčalce pa nič. Bog ne daj da perilo stoji v stroju kakšnih par ur (zjutraj dam prat, da je oprano ko pridem iz službe), takrat pa že ima perilo neprijeten vonj. Najbolj temno perilo. Stroj je star 2 leti.

Mama ima stroj star 15 let, pa še takrat smo kupili cenejšo varianto, pa ji perilo vedno zelo zelo diši. Vem da stroja nikoli ne čisti (pranje v prazno, cevčice..), očistimo samo fiter če perilo ni dobro ožeto.

Tako da res ne vem kaj je to krivo.Morda je krivda v novejših, varčnih strojih (varčevanje na račun vode).

lp

valči

ribaracarak  

član od: 3.4.2003

sporočila: 4369

9. nov 2010 9:11

Valči, upam, da si dojela, da uporaba kisa dejansko deluje, saj nas je veliko, ki smo imeli težave s smrdljivim perilom. Tega, zakaj se to dogaja, mi  najbrž ne bomo razvozlali (jaz sem tudi imela candy PS cca 18 let in ne pomnim, da bi se kdaj to zgodilo), sedaj imam pa četrto leto Gorenje in se mi je to začelo dogajat po kakšnih dveh letih uporabe - in potem sem tu zasledila nasvet o uporabi kisa, najprej sem bila nejeverni tomaž, čez čas pa  sem si rekla, da škodit pač ne more in tako moje perilo danes zopet lepo diši in tudi v pralnem stroju je verjetno manj kamna, kot ga je bilo.

rrr

Vilma  

član od: 30.8.2004

sporočila: 560

9. nov 2010 9:52

Ta vikend pa sem uporabila Dragičkin nasvet. Stroj sem zalaufala v prazno, dodala alkoholni kis, pobrisala vso notranjost, opraval vse posodice in veste kaj? Stroj ne smrdi več!

Hvala Dragička za tale uporaben in prav poceni nasvet.

Vilma

Zvončica  

član od: 20.7.2006

sporočila: 170

9. nov 2010 10:36

Tudi sama sem imela ta problem. Odpravila sem ga z alkoholnim kisom. In, perilo je zadišalo prvič po dolgem času. V prilogi Delo in dom sem prebrala, da perilo smrdi zaradi tekočih detergentov, ker se pri temperaturah 40 in 60 stopinj ne stopijo dovolj in se na ta način razvijejo bakterije v pralnem stroju. Zvončica

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
MOJ vrtrimljanka
malo za hecNikita2
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti