Letos se z možem odpravljava na Norveško- Nordkapp. Zanima me, če je že bil kdo tam, katero pot ste si izbrali. Skratka, zelo prav bi mi prišel kakšen nasvet glede poti, stroškov, trajektov, karkoli...
Lp, Lili
lili_stef
Letos se z možem odpravljava na Norveško- Nordkapp. Zanima me, če je že bil kdo tam, katero pot ste si izbrali. Skratka, zelo prav bi mi prišel kakšen nasvet glede poti, stroškov, trajektov, karkoli...
Lp, Lili
lili_stef
Tudi sama podobno kot opisujeta kolegici, le da nismo rinili do Nordkappa, kar je bil naš prvotni cilj. Tekom poti smo ugotovili, da bi samo noreli in res zamudili toliko lepih stvari in možnosti, ki se ti odpirajo na poti do tja.
Bistvo je v poti, ne cilju, je nekje modro zapisano.
Ogledali smo ci celotno Dansko, Norveško ob obali navzgor do Lofotov in Tromsa (vse zanimivosti plus še kak narodni park), nazaj pa čez Finsko in južni del Švedske. Potovanje je trajalo mesec dni.
P.S. ko t pravi Mici - spali nismo po kampih, ampak si šotore postavili zvečer nekje na divje, po gozdičkih, ter s tem kot študenti prihranili precej takratnh DM. Tuširat pa smo se hodili v kampe vsak dan, hehe. Kombi smo parkirali malo stran, potem pa se peš sprehodili v kamp do tušev. Zalogo hrane smo si nakupili v Kielu v nekem diskontu - bilo je res smešno poceni. Kuhali smo sami na gorilnik. Bili smo res neobremenjeni in vse je šlo gladko...
Ah skandinavija, nerealizirana želja ( pa še nekaj sorodnikov imam v Stockholmu ). Zanima me v parih besedah, če je kdo obiskal Gota kanal ( ja, to je tist kanal, ki je včasih speljan čez avtocesto ).
ežojOjoj Nordkapp. Moj skriti načrt čez par let. Prvi projekt ko grem v penzijo. Če bom pri zdravjo, bom šel malo drugače, malo bol počasi in zaradi tega tudi malo bol za dolgo.....
Matjaž
Matjaž, a peš??????
.........................
Matjaž, jaz sem tudi planiral Nordkap, pa sem opustil, Skandinavijo na splošno bi rad videl. A nobeden ni videl Gota kanala:
ežojKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
| Kaj jutri za kosilo? | Dragička |
| malo za hec | johana |
| MOJ vrt | rimljanka |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |

Jabolka v srajčki

Palačinkina torta z malinami