Sladkorna bolezen

rimljanka  

član od: 14.2.2005

sporočila: 17785

3. maj 2009 20:14

Lorelay je napisal/a:
No, hvala vsem. Očitno se res ne da niti malo zgoljufati (no ne ravno goljufati, morda iščekm kak čudež). Sladkor si merim sama. Merilec je malo šel v pozabo, ker je dolgo časa bilo vse OK. Tudi sama nisem opazila nekih sprememb pri sebi. Lorelay

1. Goljufala bi, če bi ti uspelo, itak samo sebe. In bi za to kasneje krepko plačala, Se res splača? Ali si mislila pogoljufati tako, da bi na ponovnem obisku pri zdravnici bilo vse OK ali vsaj skoraj OK? Razmisli.

2. Dvomim, da je dolgo časa bilo vse OK, samo opazila nisi, da ni OK. Ker si pač nisi merila sladkorja, v krvi.

3. Dobro premisli, potem, ko si vsaj 3x prebrala, kar ti je napisala vendelina jr. in poskrbi zase. Edina pametan terapija, bi rekla. Dolgo življenje je še pred teboj, naredi ga dobrega.

Kyara  

član od: 24.5.2006

sporočila: 2384

5. nov 2011 10:37

Vendelina zelo lepo si napisala. In prav ti dam, sicer pa je dokazano diabetes tipa 2 ozdravljiv, samo nihče tega ne sme dati v javnost, ne zdravniki in ne farmacevti. Jaz sem to našla nekje, saj ni važno kje in sem ukrepala pri tašči. Sedaj nima sladkorja, ga ima že dve leti v mejah normale in ko je morala k diabetologu na kontrolo, se je on skregal z njo in vpil, zakaj nima sladkorja, ker ga je imela skoraj 30 let in ga kao mora imeti še naprej.In od tega je imela povišan pritisk in ledvice so ji začele odpovedovati, pa so ji zagrozili, da bo morala na dializo. Ja vem...to je vse posledica dolgoletnega diabetesa.

Jao ti zdravniki!!!

Samo da pišejo tablete in še enkrat tablete, ne priznajo pa, da na ta račun tudi dodatno služijo.

če te kaj zanima, se mi javi privat na sporočilo, ker tu o tem ne mislim več debatirati. Sem samo napisala svoje mnenje in ugotovitve.

no še to napišem:

s  tem da tašča nima več sladkorja , pritiska in ni potrebna dializa ker ledvice spet normalno delajo, sem seznanila tudi eno kolegico, dosti mlajšo kot tašča in sladkorno bolnico obenem. Ker je začela ukrepati, po enem letu nima več sladkorja.No pa zdaj naj so zdravniki pametni....

 

Kyara

nina _  

član od: 31.10.2008

sporočila: 156

7. nov 2011 10:07

Mene pa res zanima kakšno "čudežno zdravilo" je to. Zanimivo, da naj bi po tvoje zdravniki zanalašč delali škodo pacientom? Če gre pri diabetesu tipa 2 za propad beta celic pankreasa, jih po tvoje neka snov ponovno sintetizira?
Nočem zveneti nesramno, samo me to res zanima in ne vidim neke škode, da se to napiše javno na forumu (lahko pa tudi na ZS, bi ti bila zelo hvaležna ;)).
Lp

nina _

rimljanka  

član od: 14.2.2005

sporočila: 17785

7. nov 2011 11:36

Pri tipu 2 ne propadejo celice, ampak telesne celice niso sprejemljive za glukozo, inzulin pa nastaja, a ne deluje, kot bi moral. Se pa strinjam, da v take čudeže ni verjeti. Sploh, če so samo omenjeni, brez konkretnih navedb.

rimljanka

mijamarija  

član od: 19.4.2006

sporočila: 529

7. nov 2011 14:36

Hojla!

Tudi moj predragi ima slad. bol. tip 2.Bila je ugotovljena pred petimi leti, in od takrat se je stanje zelo izboljšalo tako da sedaj jemlje samo ene tablete namesto  dveh.Od takrat vedno sama pečem kruh, spremenil je način prehranjevanja-namesto veliko mesa sedaj poje veliko!!! zelenjave.Hrano zaužije 4-5 na dan,zjutraj predno gre v službo mu naredim zajtrk(vedno) za seboj mu dam malico ponavadi sendvič in jabolka. ko pride domov je kosilo, malica sadje ali kar mu pride pod roko zvečer pa lahko večerjo. Sam je zelo discipliniran in to se mu tudi pozna.Na začetku bolezni sva skupaj hodila na tečaj zdrave prehrane. Na začetku je imel slad. 18, sedaj ga ima 4 - 5,5.

Moje osebno mnenje :ZDRAVA PREHRANA,DISCIPLINA IN REKREACIJA.Seveda najpre pa k zdravniku!!!!

L.P.

                               

 

mijamarija

pšeničnik  

član od: 11.9.2007

sporočila: 61

7. nov 2011 15:26

Opazil sem, da se Lorelay ni na to temo oglasila že dve leti. Zanimivo bi bilo slišati kako je stvar uredila, je mogoče tabletoman ali že iglavc. 

pšeničnik

andreja62  

član od: 9.11.2010

sporočila: 24

9. nov 2011 8:41

Doma imam sladkornega bolnika, zaot bi tudi mene zanimalo, na kakšen način se je pozdravila Kyarina tašča.

 

 

LP

andreja62

čvekica  

član od: 23.10.2008

sporočila: 62

9. nov 2011 13:46

Tudi mene zanima kako se pozdravi SB tipa 2

čvekica

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

malo za hecsijasaja
Kaj jutri za kosilo?johana
Kaj danes za zajtrkMajda Marianne
MOJ vrtmalaga
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti