Prenehal bom kaditi,sem si zadal cilj 13 ta mesec.Kako ste ostali premagali to razvado in kako ste se spopadali s to skušnjavo?
masaj
Temo je spremenil(a) masaj dne 06. apr 2009 18:07:50
Prenehal bom kaditi,sem si zadal cilj 13 ta mesec.Kako ste ostali premagali to razvado in kako ste se spopadali s to skušnjavo?
masaj
Temo je spremenil(a) masaj dne 06. apr 2009 18:07:50
6. apr 2009 18:39
Čisto preprosto. Sem se odločila, da bom nehala, in sem nehala - ne čez 14 dni, ampak zdaj, takoj, ta hip, ne glede na to, koliko cigaret je bilo še v škatlici. In nisem prižgala niti ene več. Nikoli. Že 22 let. Pri meni je delovalo. Nekako se mi zdi, da če zdaj ne boš nehal, tudi čez 10 dni ne boš. Lep pozdrav, Sonja
6. apr 2009 18:54
Moja prijateljica se je odvajala postopoma. Najprej je nehala kaditi v avtu. Po 14 dneh je kriza minila. Potem je nehala kaditi ob kavi v službi (dogajanje sega v čas predkadilskega zakona). Minilo je naslednjih 14 dni. Potem je nehala kaditi doma, tudi na balkonu oziroma med stanjem pri oknu. In ko je 14 dni vzdržala tudi to, je ob dopoldanski kavi z običajno družbo, ki je pretežni kadilska, cigareta ni več mikala. V mesecu in pol je tako, mis po mic, nehala kaditi.
Druga je pa nehala čez noč, a je telo tako odreagiralo, da je morala k zdravniku in se je okoli šest mesecev postopoma odvajala (kadila je pa pred tem skoraj 30 let, dve do tri škatle na dan).
Tako da verjetno tudi pri kadilcih ne gre vse po enakem sistemu. Ugibam pač, ker sama nisem nikdar kadila (razen kot otrok, na skrivaj seveda, dva dima v kopalnici, potem pa pol doze laka za lase za prikrivanje vonja ...) Mamamia
mamamia
6. apr 2009 19:11
Na to temo smo imeli pred dolgoletno debato - ker si frišen, prosi moderatorko rimljanko, da ti pomaga najti to temo. Sama sem se petim cigaretam na dan odrekla lani, ko sem imela pljučnico in potem sem nehala. Si pa (glede na porive, zakaj sem sploh imela tistih pet na dan) mislim, da je težka do pretežka, če se človek en dan odloči, da tega ne bo več počel - ker se potem mentalno ukvarja s konceptom odrekanja (joj, kolk bi zdej enga pržgau pa ga ne bom, a me boste kej puhvalil) in potem gre postopma na jetra okolici, potem pa začne jesti okolico v smislu, da nabija kile....namesto, da bi se ukvajral z lepimi stvarmi. In se mi zdi, da če te ravno bolezen ne odvadi kajenja, je lažje, če se človek tega loti s terapijo. Vendelina jr.
6. apr 2009 19:57
Prijatelj je tudi postopoma manjšal. Oziroma, najprej je cigareto imel samo v ustih, ne da bi vdihnil. Saj je stvar navade že to, da cigareto držiš v rokah. Nato pa si je za rojstni dan podaril največje darilo možno - popolnoma je nehal kaditi. To je bilo kakih 10 let nazaj, pa ni nobene cigarete več prižgal.. Somaya
6. apr 2009 20:36
Veselo branje ti želim, mansaj - in - bodi uspešen.
http://www.kulinarika.net/forum/topic.asp?TOPIC_ID=8582
Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Tema je zaklenjena, zato vanjo ne morete več pošiljati sporočil.
Kaj jutri za kosilo? | ![]() |
malo za hec | ![]() |
MOJ vrt | ![]() |
Kaj danes za zajtrk | ![]() |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | ![]() |
Cheesecake
Bovla z metuljčki