Inštrukcije za matematiko

neznan uporabnik

17. maj 2011 10:39

Uf, opet desant na Kulinariko

japaja

moderator2  

član od: 12.3.2010

sporočila: 710

17. maj 2011 11:57

Reklamni oglas odstranjen.

baška  

član od: 24.3.2008

sporočila: 221

18. maj 2011 16:06

moja hčerka je potrebovala inštrukcije iz matematike in nemščine. Inštruktorje je poiskala na učiteljski.net in naletela na dobra inštruktorja. K njima hodi po potrebi in tako lažje sledi snovi in se uči. Ni res, da je lenoba, če otrok nečesar ne razume. Nekateri učitelji ne razložijo dovolj dobro, ali pa ne želijo snovi dva ali večkrat ponoviti. Zakaj bi se otroci mučili in čakali na slabe ocene, če se da takoj pomagati.

Smo iz Maribora, plačala pa je za matematiko 10 € za celo uro in za nemščino 11 € za 45 minut. Ni ravno poceni, če potrebuje otrok inštrukcije večkrat, se pa splača.

 

lp

baška

tedyka  

član od: 23.4.2009

sporočila: 2012

18. maj 2011 18:49

Baška strinjam se s tabo. Tudi pri nas smo občasno poiskali pomoč pri angleščini, predvsem zato, da ni bilo panike s slabimi ocenami. Otrok se je po kakšni uri ali dveh pred testom počutil bolj samozavestno, imel je priložnost še enkrat vprašati in si razjasniti pojme. Nam se je difinitivno splačalo. K uram inštrukcije je šel pripravljen in je samo še dopolnil znanje, opravil nekaj vaj.... Če se otrok sicer uči, rabi pa pri nekem predmetu le malo spodbude, je kakšna ura inštrukcij pri nekom, ki mu otrok zaupa, vsekakor dobrodošlo.

 

l.p.

tedyka

Atina  

član od: 29.11.2004

sporočila: 3792

19. maj 2011 6:52

petardica je napisal/a:
A ni žalostno da otroci že v osnovni šoli rabijo inštrukcije???



petardica

Po mojem mnenju je bolj žalostno, da dostikrat starši ne znajo pomagati za snov osnovne šole (matematika, recimo, za tuj jezik še razumem). Tudi visoko izobraženi.

Atina

Vendelina jr.  

član od: 17.5.2006

sporočila: 9217

19. maj 2011 7:26

Se zelo strinjam z Atino.

Vendelina jr.

rimljanka  

član od: 14.2.2005

sporočila: 17785

19. maj 2011 7:59

Ne rabijo (pa tudi potrebujejo jih  ne). Ostalo je povedala že Atina.

rimljanka

baška  

član od: 24.3.2008

sporočila: 221

19. maj 2011 9:26

Sicer moja hčerka v osnovni šoli ni potrebovala inštrukcij, je pa v višjih razredih snov že precej težka. Verjamem, da vsak starš snovi več ne obvlada, da bi lahko pomagal svojemu otroku. Zakaj pa ne bi poiskal pomoči pri inštruktorju? Boljše tako, kot da hodi strahoma v šolo in dobi slabe ocene, ne upa povedati doma in pride v začaran krog?

lp

baška

nola  

član od: 25.1.2006

sporočila: 3112

19. maj 2011 17:35

baška je napisal/a:

Sicer moja hčerka v osnovni šoli ni potrebovala inštrukcij, je pa v višjih razredih snov že precej težka. Verjamem, da vsak starš snovi več ne obvlada, da bi lahko pomagal svojemu otroku. Zakaj pa ne bi poiskal pomoči pri inštruktorju? Boljše tako, kot da hodi strahoma v šolo in dobi slabe ocene, ne upa povedati doma in pride v začaran krog?

lp



baška

Popolnoma se strinjam s teboj.

nola

mamamia  

član od: 9.11.2004

sporočila: 15820

19. maj 2011 20:34

Inštrukcije se mi zdijo primerne, ko otrok neke snovi ne razume, pa v šoli ne dobi - iz nekih razlogov pač, saj je vseeno, kakšni so - ustrezne razlage. To se lahko zgodi povsod, nekateri so bilj dovzetni za en način, drugi za drugi način podajanja, eni kapirajo prej, drugi potrebujejo še kakšno dodatno pojasnilo. Včasih so otroci zasanjani, pa jim kajuide, včasih se jim ne ljubi (saj tudi mi nismo vsak dan enako razpoloženi), pa kaj preslišijo.

Kakorkoli, inštrukcije ob posameznih težavah, da se ne dovolj razumljena snov obdela, pojasni in osvoji, malo vaje, da se utrdi, in to je to. Dober inštruktor otroka tudi nauči kako se učiti, vsi starši pač nimamo teh znanj.

Do tu so mi ištukcije sprejemljive in celo dobrdošle. ZAkaj bi otrok večal luknjo neznanja, ko pa je tako malo ptrebno, da nekaj razume in gre sam veselo dalje? In se potem ne boji iti v šolo.

 

Nisem pa pristaš inštrukcij, ko starši pričakujejo, da bo inštruktor brez sodelovanja otroka in njih samih odpravil težave, ko so inštrukcije zgolj zato, ker se starši nimajo časa ukvarjati se s svojim otrokom in je mir v hiši že zato, ker so bile inštrukcije in je zadeva za starše in otroke s tem opravljena, neznanje in lenoba pa se vlečeta naprej. In potem so krivi in učitelji in sistem in inštruktor, nihče nima pojma, ker ni uspeha ...

 

Mi smo imeli nekaj inštrukcij za naše otroke, pri kakšnem manjšem zastoju pri razumevanju snovi, morda po dva do tri krat na leto, več ne, ker so potem sami zmogli dalje. Pa tudi s šolami smo imeli srečo, so se učitelji potrdudili, so bile dodatne in dopolnilne ure in smo to vse izrabili.

Tako da tud pri inštrukcijah svet ni črno-bel.

Mamamia

 

 

mamamia

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
malo za hecmišzmoke
Kaj danes za zajtrkMajda Marianne
MOJ vrtmalaga
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti