| strippy je napisal/a: | ||
Aja, pa še to: higienski in varnostni ukrepi. Kot zanimivost. V soboto (zjutraj) gre nekdo k mesarju po meso, tudi sredi poletja, pa na trg (ali pač trgovino) po zelenjavo in ostale stvari. Zadeve lepo zloži v avto, ali pa košaro. In gre še na par kav, pa pogledat par cunjic, pa..... Pride mogoče opoldne domov...zloži zadeve v hladilnik (mogoče takoj, lahko pa da se mudi skuhat kosilo...) V nedeljo je pa p....rija. Meso smrdi, zelenjava je uvela, jogurti so napihnjeni...Le zakaj? Kakšno robo danes prodajajo? Nihče pa ne pomisli na večurno pacanje občutjlivih živilskih izdelkov po vročini... Pa splavajo vsi higienski in varnostni ukrepi pa vodi... Zgolj v opozorilo in premislek. Zgolj dobronamerno strippy |
Peka celega piščanca malo drugače
Ti, mdm, kakšno prerekanje neki, le izmenjava mnenj.
ežoj| mdm je napisal/a: |
| Najlepša hvala vsem, ki ste se do sedaj odzvali na moje vprašanje. Iz njih lahko povzamem, da nihče ni poslušal tistega mojstra, pa tudi ne dobro prebral mojega vprašanja, kjer sem povedala, da se piščanec peče od začetka in na koncu na višji temperaturi, nad 150 stopinj, mislim, da je bilo rečeno na 180. Piščanec torej ni kuhan na 60 stopinj in je tudi do kosti lepo predelan, saj sem to že preizkusila, samo pozabila sem nekaj podatkov. Bil je res dober, mehak, sočen in s hrustljavo skorjico. Škoda, da se med seboj prerekate, ker moj namen res ni bil tak. Pa še enkrat hvala vsem. Mdm mdm |
Čakaj, čakaj, ti si tole napisala v prvem zapisu: Pred časom sem po radiu poslušala nekega kuharskega mojstra, ki je povedal, da peče piščanca najmanj pol dneva, lahko pa tudi cel dan. V začetku cca 15 minut ali pol ure na višjo temperaturo, potem pa na 60 stopinj C najmanj 6 ur, na koncu pa cca 15 minut na višji temperaturi, da dobi hrustljavo skorjico. Rada bi poskusila na tisti način, pa sem nekaj podatkov pozabila. Prosim, če kdo to ve oz. pozna ali je poslušal tisto oddajo, da mi to sporoči. Najlepša hvala. Malo sem še nerodna, ker sem prvič na forumu.
Kdo zdaj in česa ne bere???
Med "peči na" in "prepeči" je razlika. Če še enkrat prebereš oboje, kar si napisala, boš videla, da se zapisa ne pokrivata. Tudi, če si mislila, da se.
Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.