Goveji file s štruklji in rdečo vinsko omako z grenivko
Jezus kooky,rešili, rešili...ma kje se ti šolaš?
nolakooky , daj zaupaj nam katera EPS se kiti s tvojim članstvom?
nola
| kooky je napisal/a: |
| Herr Flick, to so blagovne znamke vina, v oklepajih pa vinske kleti....jaz tukaj ne vidim nobenega kiksa. malo natančneje mi prosim povej, kaj točno si mislil. kooky |
Nisem sicer herr flick, pa vseeno.
Na primer pullus - to je blagovna znamka Ptujske kleti, pod katero prodajajo več vrst (sort) vina (na primer renski rizling, laški rizling, sauvignon, celo eno penino in še katero - to sem napisala kar tako, morda prodajajo katere druge) - katero od teh nam je torej všeč in katero ne?
Tudi pod imenom oziroma blagovno znamko Quercus se prodajajo različna vina, Jeruzalem Ormož jih prav tako pozna celo paleto (šipon, laški rizling, sivi pinot, chardonnay itd...), ostale kleti enako.
Jaz bi recimo pričakovala vprašanje:
Katero vino iz kleti Jeruzalem Ormož vam je najboljše? In naštetih pet vin, med katerimi izbiram ..
Vse sem zelo poenostavila, upam, da ti bo vsaj malo pomagalo razumeti, kaj sta ti želela nola in Herr Flick sporočiti.
Mamamia
mamamiaTole s Koroško mi je pa tako znano, smo imeli že v eni anketi.......pa ne, da je bila tudi tista o vinih................ O anketi pa ne bi.....................ker je niti slučajno nisem izpolnila. Jasno, zakaj ne.
Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
| Kaj jutri za kosilo? | Dragička |
| malo za hec | johana |
| MOJ vrt | rimljanka |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |

Goveji file s štruklji in rdečo vinsko omako z grenivko

Cmočki šarenke v žametni bučni juhi