Anketa

kooky  

član od: 16.3.2009

sporočila: 4

16. mar 2009 17:10

hvala tistim, ki ste anketo lahko rešili! Se opravičujem...pod tretjim vprašanjem absolutno manjka Koroška!!! LP kooky

nola  

član od: 25.1.2006

sporočila: 3112

16. mar 2009 18:04

Jezus kooky,rešili, rešili...ma kje se ti šolaš?

nola

Herr Flick  

član od: 27.3.2008

sporočila: 3

16. mar 2009 18:06

8. Ali poznate spodaj naštete zvrsti vin? Vindor Grand (Vindor, posestvo Berce) Capo d'istria (Vinakoper) Jeruzalem Ormož (Jeruzalem) Quercus (Goriška Brda) Pullus (Ptujska klet) Kapela (Kapela, Radenci) Santomas (Vinska klet Santomas, Šmarje pri Kopru) ... Draga Kooky ! V malo pomoč, in izogib zavajanju ostalim uporabnikom : "zvrst vina" pomeni, da ne gre za čisto sorto vina, ampak je zmešanih več vrst. Kar si ti ponudila v svoji anketi je precejšen "kiks", in gotovo ne pomaga k širjenju znanja - ne tvojega ne uporabnikov tukaj gor. Imena ki si jih uporabila so mešanica blagovnih znamk, imen vinskih kleti, delnih imen vinskih kleti... na tvojem mestu bi zadeve še enkrat preveril, preden bi oddal to mentorju. Razen če sta oba precej "plonk" kar se vina tiče. Pa še to : ali spada Ljubljana v notranjsko ali katero drugo regijo? Pa uspešen študij. Herr Flick P.S. ankete nisem do konca izpolnil, ker tisti ki se vsaj malo spozna ne more vse popvprek oceniti okusa cele linije vin npr. kleti Santomas. Herr Flick

Alcika  

član od: 14.9.2008

sporočila: 192

16. mar 2009 18:14

Kooky ... rešila in poslala... Uspešnosti, ti želim. Alja

kooky  

član od: 16.3.2009

sporočila: 4

16. mar 2009 19:02

Herr Flick, to so blagovne znamke vina, v oklepajih pa vinske kleti....jaz tukaj ne vidim nobenega kiksa. malo natančneje mi prosim povej, kaj točno si mislil. kooky

nola  

član od: 25.1.2006

sporočila: 3112

16. mar 2009 19:17

kooky , daj zaupaj nam katera  EPS se kiti s tvojim članstvom?

nola

limnol  

član od: 16.11.2001

sporočila: 5201

16. mar 2009 19:20

Kooky, zelo resno in zelo dobronamerno mislim - tvoja anketa je sestavljena tako, da je tisti, ki se malo bolj spozna na vino, niti poskusil ne bo izpolnjevati. Kar nekaj ljudi poznam, ki vino izbirajo najprej glede na sorto, potem na geografsko poreklo, potem šele pride na vrsto kletar, tale mix po dolgem in po čez je pa ena sama zmeda. Ključ, po katerem so tvoje "zvrsti" sploh izbrane, mi je tudi popolna uganka - se me sicer ne tiče, ampak mi bolj diši po akciji kakega trgovca, ki ponuja te znamke, drugih pač ne ne glede na njihov tržni delež. Če gremo malo naprej, "Jeruzalem" ponuja veliko različnih vin, nekomu je všeč eno, drugemu drugo, tretjemu nobeno.....poleg tega, da so iz tvoje ankete izločeni Ljubljančani in Korošci, se v njej ne najdejo niti tisti, ki niso prav naklonjeni slovenskim vinom, se pa z veseljem posvečajo katerim drugim - ti tudi niso čisto zanemarljivi del trga! Mislim, da bi z malo truda in popravkov v anketi lahko dobila mnogo bolj relevantne informacije. Lep pozdrav, Sonja

mamamia  

član od: 9.11.2004

sporočila: 15858

16. mar 2009 21:51

kooky je napisal/a:
Herr Flick, to so blagovne znamke vina, v oklepajih pa vinske kleti....jaz tukaj ne vidim nobenega kiksa. malo natančneje mi prosim povej, kaj točno si mislil. kooky

Nisem sicer herr flick, pa vseeno.

Na primer pullus - to je blagovna znamka Ptujske kleti, pod katero prodajajo več vrst (sort) vina (na primer renski rizling, laški rizling, sauvignon, celo eno penino in še katero - to sem napisala kar tako, morda prodajajo katere druge) - katero od teh nam je torej všeč in katero ne?

Tudi pod imenom oziroma blagovno znamko Quercus se prodajajo različna vina, Jeruzalem Ormož jih prav tako pozna celo paleto (šipon, laški rizling, sivi pinot, chardonnay itd...), ostale kleti enako.

Jaz bi recimo pričakovala vprašanje:

Katero vino iz kleti Jeruzalem Ormož  vam je najboljše? In naštetih pet vin, med katerimi izbiram ..

Vse sem zelo poenostavila, upam, da ti bo vsaj malo pomagalo razumeti, kaj sta ti želela nola in Herr Flick sporočiti.

Mamamia 

mamamia

rimljanka  

član od: 14.2.2005

sporočila: 17890

16. mar 2009 21:55

Tole s Koroško mi je pa tako znano, smo imeli že v eni anketi.......pa ne, da je bila tudi tista o vinih................ O anketi pa ne bi.....................ker je niti slučajno nisem izpolnila. Jasno, zakaj ne.

rimljanka - zasebno mnenje

yulchi  

član od: 16.8.2007

sporočila: 630

16. mar 2009 22:10

Jaz sem tudi izpolnila :D yulchi

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
MOJ vrtrimljanka
malo za hecNikita2
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti