Zpiz

Cila  

član od: 5.10.2006

sporočila: 3768

tema odprta - 16. mar 2009 10:42 | ogledi: 2.540 | odgovori: 16

So se tudi vam dvigovali lasje ob strahotni počasnosti  SZPIZ-a?

Moj mož si ureja stvari za penzijo, čas je že blizu, oni pa vse rešujejo več kot po polževo. Na vsak odgovor je moral čakati 3 do 4 tedne, nazadnje jih je prosil, naj preverijo, če so bili v zadnjih 10 letih plačani vsi prispevki. Zahtevek pred več kot mesecem dni, referentka stalno odsotna, ko jo je danes končno dobil na telefon ga je osorno odpravila: pokličite čez 3 tedne .  Poleg tega je dajala še zavajajoče napotke in če sama zadeve ne bi dobro poznala, bi šlo možu v škodo. Izgleda da so še ustanove, kjer si to lahko privoščijo brez posledic .

Cila

PS: opozorilo vsem, ki ste "tik pred zdajci", začnite urejati vsaj eno leto prej

Temo je spremenil(a) Cila dne 16. mar 2009 10:52:59

tumpika  

član od: 14.3.2006

sporočila: 1324

16. mar 2009 18:59

Daj izračunat penzijo petim različnim referentom, pa š vidla, da boš imela pet različnih zneskov. tumpika

frina  

član od: 8.5.2005

sporočila: 3472

16. mar 2009 19:29

Po eno moji izkušnji je imel upravičenec v istem mestu penzijo in zadnjo plačo. Zadeve sem se pravočasno in pravilno lotila.

Je pa ta zavod sveta krava. Nedotakljiv.

F r i n a

Lijana  

član od: 6.12.2002

sporočila: 1603

16. mar 2009 19:58

Ne smemo dajat vse v isti koš, pri nas v Kranju so kar hitri. Če jim manjka kakšen podatek, urgirajo še pred odhodom delavca v pokoj, vsaj jaz imam take izkušnje.

Lijana

kruhy  

član od: 15.3.2007

sporočila: 310

16. mar 2009 21:28

Pri nas v Kopru so tudi zelo pridni! Tako, da res ne moremo metati vseh v isti koš kruhy

oliva  

član od: 21.3.2005

sporočila: 312

16. mar 2009 21:50

Ne se sekirat. Poznam primer, ko je bil človek že v penziji, odločbe pa še od nikoder. Res pa je bil dopustniški čas. oliva

Cila  

17. mar 2009 6:28

Mi smo žal vezani na ljubljanskega . 

Ob moji lastni upokojitvi  sem prvo odločbo in akontacijo dobila presenetljivo v 14 dneh.  Ampak potem  dva in pol meseca ni bilo ne odločbe, ne denarja , pa ni bil čas dopustov. Če me ne bi prej opozorili na to možnost, bi tista dva meseca kar škripalo v proračunu. Saj na koncu sem seveda dobila tudi za nazaj, ampak takrat, ko imaš prazen žep ti to ne pomaga dosti.

Cila

bisagolf  

član od: 16.11.2008

sporočila: 135

17. mar 2009 8:26

Tudi moj oče je čakal odločbo od njih in seveda tudi denar. Vlogo vložil lani na začetku septembra, referentka mu pove, da odločbo in denar bi naj začel dobivati z oktobrom. Do tu vse lepo in prav. Odločbo dobi v oktobru, denarja pa ne. Pa mine oktober, pa mine november, december...položnice pa se nabirajo. Še hvalabogu, da je mama imela že svojo penzijo in sta uporabljala njeno. Kaj pa če te penzije ne bi bilo? No in pride januar. Ker smo imeli že dovolj čakanja...sem poklicala na ZPIZ v Murski Soboti. Referentka pa pravi, joj gospa, pa to vlogo smo že v oktobru dali naprej v Ljubljano, se pravi bi morala biti rešena. In reče pokličite v Ljubljano. In jaz kličem v Ljubljano, in povem kako je z zadevo.. mimogrede čakala sem, medtem, ko je preverjala cca. 15 minut!!!...na kar mi reče, v roku dveh dnevah mu bomo nakazali za te mesece nazaj in od zdaj naprej bo dobival sproti. Pa jo vprašam, zakaj je tako dolgo to trajalo, če so mi rekli v Murski, da bi morala zadeva steči že v oktobru, saj je oče imel položnice in druge stroške med temi meseci. Pa je nekaj časa tiho, nato mi pa pravi: gospa res ne vem kje se je zataknilo. Zataknilo??? Mislim....res so kot je že nekdo napisal kot bogovi in nedotakljivi. Ko čakaš tisto končno "ubogo" penzijo, katero si si zaslužil v svojem življenju pa še potem ti tako polena mečejo pod kolena. Če ne bi klicala, dvomim, da bi imel še danes nakazila. bisagolf

Ognjič  

član od: 18.1.2006

sporočila: 4747

17. mar 2009 9:05

Moje mnenje je, da lepa beseda lepo mesto najde!¨

V državnih službah je, kot pač je..ponekod so bolj, drugje manj prijazni. Če se vam zdi, da se kdo ne obnaša korektno do vas, se obrnite na njegovega nadrejenega. Če ne pridete do njega, se pisno pritožite, pošljite priporočeno s povratnico, morajo vam odgovoriti.

Je že tako, da so marsikatere reči malo hecno razporejene...npr. denar, število ljudi v posameznih službah in še kaj bi se našlo. Bi rekla, da imajo tudi na ZPIZU v prvih mesecih leta več dela še s čim drugim (varstveni dodatki in podobno) in pač malo zaostaja vse skupaj. Tudi zatakne se lahko kaj, jasno, saj s temi rečmi delajo ljudje...še pri strojih se zatakne, pa se ne bi pri ljudeh.

Torej, iz meni znanih primerov vem, da ni nobenih težav z akontacijo, če ljudje povedo, da bodo imeli težave v vsakdanjem življenju zaradi ustavitve tekočih prilivov denarja. Ko pride spis na vrsto, pa je poračun za nazaj.

Ognjič

angela33  

član od: 28.2.2008

sporočila: 71

17. mar 2009 10:10

Tudi jaz sem morala kar večkrat poklicati na ZPIZ, da se je kaj premaknilo. Naletela sem na odzive, ki se jim reče birokracija, in se čudila, kako slabo so, čeprav v dobi računalnikov, povezani oddelki med seboj. In celo dobila napačne informacije. Pohvalno pa sem prišla do referentke, ki se je po človeško odzvala in sem ji hvaležna. Kakšna prevetritev tega zavoda pa res ne bi škodovala. angela33

Cila  

17. mar 2009 10:15

Ognjič je napisal/a:

Moje mnenje je, da lepa beseda lepo mesto najde!¨

Ognjič

Kakor kje - žal ne vedno.  So ljudje, ki jim je vse odveč, ki se te poskušajo na najkrajši možni način znebiti in če hočeš debato nadalejvati, moraš "podstaviti nogo med vrata".

Da bi o situaciji obveščal nadrejene se mi zdi bolj ko ne Sizifovo delo. Potrošiš še tisto malo energije, ki ti je ostane ob vsakodnevnih naporih.

Cila

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti