Zpiz

Ognjič  

član od: 18.1.2006

sporočila: 4769

17. mar 2009 10:43

Cila je napisal/a:

Ognjič je napisal/a:

Moje mnenje je, da lepa beseda lepo mesto najde!¨

Ognjič

Kakor kje - žal ne vedno.  So ljudje, ki jim je vse odveč, ki se te poskušajo na najkrajši možni način znebiti in če hočeš debato nadalejvati, moraš "podstaviti nogo med vrata".

Da bi o situaciji obveščal nadrejene se mi zdi bolj ko ne Sizifovo delo. Potrošiš še tisto malo energije, ki ti je ostane ob vsakodnevnih naporih.

Cila

...in tako šefi mislijo, da je vse OK in se vse vrti naprej v istem krogu. 

Ognjič

Majdina  

član od: 27.9.2007

sporočila: 281

17. mar 2009 10:52

Na spizu se naj organizirajo(so placani),kajti vsak clovek po vecdesetletnem delu,je vreden spostovanja,ne pa da ostane brez priliva denarja. Majdina

frina  

član od: 8.5.2005

sporočila: 3472

17. mar 2009 21:47

Naj vseeno povem, da je bila moja mama nekaj mesecev brez težko pričakovane pokojnine in brez zavarovanja, ker je en bedak v inšpekcijo vzel moj spis, namesto njega. Mojega so namreč obdelovali zaradi hude malomarnosti delodajalca, ki sem jo (upravičeno) preverjala.

IMam prijateljico, ko ima nekaj let delovne dobe v Angliji. Naš ZPIZ ji je priznal delovno dobo, ko pa je uveljavljala pokojnino, sem doživela nekaj neslutenega. Slovenski ZPIZ je popolnoma odpovedal, šla je v Ljubljano, da pogleda v spiz, pa ji ga niso pokazali, ker bi kršili varstvo osebnih podatkov. Gospa je univ, dipl. ekonomistka, ima veščine v komuniciranju ( in je bolj potrpežljiva kot jaz), in je bila popolnoma obupana.

Zdaj pride pa glavno. Tisto pokojnino sva urejali 7 (sedem ) let. Trikrat poslali vse dokumente, priporočeno, se ve. Izpolnjevali vse obrazce. In- angleški penzijski fond je presodil takole: najprej je zavrnil vlogo, zaradi prekratke zavarovalne dobe, v naslednjem postopku je ugotovil, da sicer ima pravico do pokojnine, vendar je vplačan znesek premajhen, tretjič pa je določil pokojnino.

Ni bila vložena nobena pritožba, vsi dokumenti so prihajali in odhajali na siti naslov, VSE listine so bile opremljene z isto opravlno številko socilanega zavarovanja. Tri različne odločitve istega fonda, kar je trajalo 7 let. Slovenski ZPIZ ni naredil ama čisto nič, še informacije o tem, kakšni so pogoji, kljub izrecni pisni zahtevi ni nikoli napisal.

No tisto penzijo zdaj prejema. Nekoč sledi zgodba o DURS in obdavčenju te angleške pokojnine. Za pokušino: DURS je zahteval prijavo tuje pokojnine in plačilo dohdodnine nekaj let pred tem, ko je penzijo sploh uveljavljala.

Moja mama je vlagala zahtevek za družinsko pokojnino ( vse pripravljeno, ker sem poznala štose) in sem imela kaj videti. Obrazce izpolnjujejo ROČNO. Sunce jim...

F r i n a

tumpika  

član od: 14.3.2006

sporočila: 1324

19. mar 2009 21:31

Kak malo predugo traja, se kuj obrnit na šefa referentov, pisno in zahtevat pisni odgovor. tumpika

mirta  

član od: 14.4.2008

sporočila: 9

20. mar 2009 9:13

moja izkušna z ljubljanskim spiz-om je tudi zelo slaba, take arogance in vzvišenosti do stranke ne srečaš zlepa, ampak vsak je takrat sam v tisti situaciji, pritoževati se nadrejenim, ki navzven zagovarjajo svoje delavce, samo še poslabša tvoj podrejeni  položaj, saj gre za denar, ki naj bi ga prejel čimprej in če se pritožuješ, bo še pozneje, zato si tiho in srečen, da je, ko je, postopek končan, šefi pa se s tako pritlehnimi zadevami, kot je poslovanje s strankami ne ukvarjajo, imajo  "višje cilje", svojo jezo lahko sprostimo samo med sabo, to je vsa naša dejanska pravica 

mirta

adalbert  

član od: 2.2.2008

sporočila: 285

20. mar 2009 10:07

Midva z možem imava kar dobre izkušnje,ko je prišel čas upokojitve je prišla odločba.Urejala sva eden v Lj. drugi v Novi gorici.Čakala pa sva nekaj mesecev na informativni izračun.To je kar trajalo,samo kaj, ko je najbolj žalostno to, da po štiridesetih letih garanja dobiš odločbo petsto evrov, to je mizerno in sedaj je življenje zelooo skromno. adalbert

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
MOJ vrtrimljanka
malo za hecNikita2
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti