Priloga ribi

tema je zaklenjena

rimljanka  

član od: 14.2.2005

sporočila: 17785

9. mar 2009 13:06

tepcek je napisal/a:

Za vse neznalce gurmanistike in dobrih jedi pa samo še tole: BLITVA K SLADKOVODNI RIBI NE GRE!!!!!!!!!!!!!!!!!!! LP vsem tepcek

Če še nisi vzel: o okusih s ne razpravlja. Ne jej blitve in sladkovodne ribe, če ti ni všeč. In pusti nam, da to jemo, če /ker nam je všeč.

Tiste besede tatjani pa so žalitev. Niti slučajno ni napisala nič takega, da bi si zaslužila voje grobe in žaljive izjave. Prosim, poslej se jih vzdrži.

 

rimljanka - moderatorka Kulinarične Slovenije

hedonist  

član od: 26.6.2008

sporočila: 5047

9. mar 2009 13:06

Dobro tepcek, trdiš, da blitva ne sodi poleg postrvi. OK, to je tvoje mnenje in bil bi vesel, ča bi stvar utemeljil. Samo trditi je pač premalo in sila naivno (otročje) , postrezi torej s primernimi argumenti. Smešna je tudi trditev v stilu "kulinarična nevednost" itd. - kdo te je pooblastil za dajanje takih izjav ? Si pomembna kapaciteta na tem področju ? Mirno lahko zapišem, da so ribe moje področje in da tudi ne problematiziram s prilogami in dodatki. Blitva je izjemno dobra priloga tako k morskim kot sladkovodnim zaradi nežnega okusa tako kot je že pred menoj napisala ene od kolegic ,če pa tebi to ni všeč , pa je to povsem tvoja stvar. Še nasvet: prav bi bilo , da malo paziš na pravopis. Saj veš, pisanje postov je postavljeno na ogled vsem in vsakomur, na nas pa je, da se kolikor je to mogoče približamo sloovničnim pravilom. LP hedonist

Noa  

član od: 13.2.2003

sporočila: 716

9. mar 2009 13:21

Tepček, če za tvoj okus ta kombinacija ni OK, to še ne pomeni, da ne paše skupaj. Meni osebno se zdi, da zelo paše tako k morskim, kot k sladkovodnim ribam. Verjetno bi ti bila moja včerajšnja kombinacija tudi čisto mimo. Spekla sem namreč zlatovčice, zraven pa ponudila polnjene bučke z zelenjavnim nadevom in sirom, svetačo v solati, paradižnik v solati, zeleno solat in za tiste, ki ne ločujejo živil še fižolovo solato. Mmmmnjami! Stvar okusa in priprave torej. Sporočilo je spremenil(a) Noa dne 09. mar 2009 13:23:27

mamamia  

član od: 9.11.2004

sporočila: 15820

9. mar 2009 13:47

Pa še novo besedo je tepcek odkril, gurmanistika.

 

Sama z blitvo sploh nimam problema, ker je itak ne jem, me pa zanima utemeljitev, zakaj ne paše k sladkovodnim ribam. Zgolj zato, ker ob morju jedo pretežno morskle ribe in nam je to nekako v podzavesti, da je blitva logična spremljava, ali gre za kak čisto gastronomski, da na rečem "gurmanistični" razlog?

 

Hm, a ni Brillat- Savarin nekaj napisal o psihologiji okusa?

 

Se pa strinjam, da mora  vsak spodoben lokal imeti na stranišču tudi toplo vodo za umivanje rok, pa milo in brsiače seveda.

 

Mamamia

 

mamamia

Vendelina jr.  

član od: 17.5.2006

sporočila: 9217

9. mar 2009 14:12

Meni pa k postrvi zelo sedejo na maslu pečene bučke z mandlji. Mrzle toalete ("a veste, da se mau prelufta") z odprtimi okeni na zadnje dvorišče (da te mačka ogleduje, medtem ko lulaš) in umivalniki, kjer vedno teče samo mrzla voda, me pa motijo. Vendelina jr.

Loni  

član od: 12.12.2001

sporočila: 7859

9. mar 2009 14:16

No, pa smo spet pri onih toaletah iz Žabarja, sem jih ravno včeraj spet preverila.

Sicer postrv jaz jem s krompirjem v kosih s peteršiljem, imam pa izredno rada blitvo s krompirjem, takrat ne jem ničesar zraven, pač pojem eno fajn porcijo samo tega miksa.

Loni Makaroni

tepcek  

član od: 5.3.2009

sporočila: 11

9. mar 2009 15:06

Preberite si kdaj kakšno knjigo. Seveda pa ima vsak svoj okus. In lahko jeste kar vam srce poželi. S pisanjem Loni se popolnoma strinjam. Da se razumemo, nič nimam proti blitvi. Ampak k postrvi ne gre zraven in pika. Zakaj tlačite ostalo zelenjavo v ta pisanje. Jaz pišem samo o blitvi in ne o malancanih, bučkah, itd. itd. Pa da vidim odziv vas kulturnikov, če sem jaz nekulturen (sicer ne vem v čem). Do sedaj sem jedel najboljše postrvi v Sloveniji pri Slavcu v Zalem logu. Pojdite tja, pa vprašajte, ali se pri postrvi streže blitva. Milo rečeno vas bo .... Pa lep dan vsem vam. tepcek

mamamia  

član od: 9.11.2004

sporočila: 15820

9. mar 2009 15:29

Hm, a misliš kakšno čisto določeno knjigo?

Če mi jo priporočiš, jo z veseljem preberem, tudi če bo o blitvi.

Tukaj pa nismo zgolj kulturniki, torej tisti, ki bi se poklicno ukvarjali s kulturo, ampak se med nami najde še kdo s  kakšnim drugim  poklicem, interesom in kar je še reči, s katerimi se ljudje pod osncem ukvarjajo.

 

 

Pojdi ti, tepcek, lepo tja k svojemu Slavcu na najboljše postrvi, pa kakšno modro razdrita o gurmanistiki, in svet ti bo znova lep.

(kateri ribici sta to, saldkovodni ali morski???)

 

 

mamamia

Vendelina jr.  

član od: 17.5.2006

sporočila: 9217

9. mar 2009 15:56

Tepček, prav imaš. A si zdaj osrečen ali se boš še malo repenčil? Vendelina jr.

Loni  

član od: 12.12.2001

sporočila: 7859

9. mar 2009 16:04

Ah, najboljše postrvi naredi moja mami in Kakšen Slavc neki. Bom šla raje z Vendy in mamamio na en dober sladoled k Žabarju, kjer imajo, odkar so prenovili toalete luftanju navkljub toplo vodo v WC. In mi je čisto vseeno, če psotrežejo blitvo s krompirjem ali brez zraven postrvi, škarpene ali pa ananasa.

Samo moramo paziti, perje tukaj na forumu hitro raste...

Loni Makaroni

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Tema je zaklenjena, zato vanjo ne morete več pošiljati sporočil.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?gobica1402
malo za hecmišzmoke
Kaj danes za zajtrkMajda Marianne
MOJ vrtmalaga
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti