Tudi jaz sem tako počela, dokler nisem začela zbirat tega olja v plasternko od pijače (ki ga pri nas doma sploh ni veliko, morda liter v mesecu dni). Vsekakor bolje to kot v odtok. Mamamia
mamamia
Tudi jaz sem tako počela, dokler nisem začela zbirat tega olja v plasternko od pijače (ki ga pri nas doma sploh ni veliko, morda liter v mesecu dni). Vsekakor bolje to kot v odtok. Mamamia
mamamiaMene pa zanima, če se olje lahko zliva na kompostni kup?
Vem, da se ostankov kuhane hrane ne sme mešati s kompostom, predpostavljam, da zto, ker je soljena, kako pa je z oljem?
nolanola, nikakor neee !!! Nobeno oljeje oz.maščoba ne sodi v kompost. Tu bi morda rimljanka kaj več povedala.
kobra 1Sy, saj se bomo počasi vsi osvestili. Je pač tako, da je zadeva z zbiranjem olja dokaj nova in informacija do vseh resnično še ni prišla. Ne vem, če je 5 let tega, kar sem ves dan vrtela telefone, kam z njim (od gospodinjstev ga takrat še niso organizirano zbirali). Pred tem pa: nekako se ga je bilo treba rešiti in se je vsak znašel, kakor se je, čeprav narobe.
Vsako takole razpravljanje bo gotovo imelo za posledico širšo razgledanost vsaj pri članicah in članih kulinarike.
Bi se mi pa zdelo prav, da bi ob pustu, ko je v medijih toliko govora o krofih, boljših in še boljših, povedali tudi, kam z odpadnim oljem. Ampak nekdo bi moral to sprožiti - po moje kar upravljalci čistilne naprave.
Še nekaj: zadnja leta za cvrenje uporabljam izključno olje frivita. Res je dražje, ampak peni se čisto nič, na pregrevanje ni tako občutljivo, zato ga lahko uporabim večkrat in tudi uporabljeno nima tistega čudnega vonja po ribah. Sploh pa moj občutljivi želodec pravi, da ni nič narobe, če ga uporabim večkrat. Mislim, da tudi na ta način prispevam k ekologiji.
CilaKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

| Kaj jutri za kosilo? | Dragička |
| MOJ vrt | rimljanka |
| malo za hec | Nikita2 |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |

Lazanja z genovskim pestom in piščančjo omako

Kitajski kruh