Olje od cvrenja
| alpska roža je napisal/a: |
| A ja, pri nas še nisem slišala, da bi se kje pobiralo odpadno olje. alpska roža |
Odpadno olje dosledno zlivam v plastenke in oddajam v zbirnem centru, na srečo je tak center tudi blizu našega doma.
Kriznana, tvoje ravnanje me pa žalosti. Ena kapljica odpadnega olja onesnaži 100 litorv podtalnice.
Jaz imam plasetnko kar v kotu na enem od kuhinjskih elementov, blizu korita, in vanjo zlivam olje, dokler ni polna. Posodo vedno temeljito obrišem s papirnato servieto, preden jo potem operem z vročo vodo. Ker se mi zavoljo vode zdi škoda vsake kaplje, ki gre v odtok.
Prostor za eno plastenko se vedno najde.
Mamamia
mamamia
Kriznana, vprašaj na bencinski črpalki, nekje sem brala, da ga tam lahko oddaš. Meni se olja ne nabere veliko, ker malo cvrem, za eno plastenko je pa vedno prostor.
AtinaJaz tudi zelo malo cvrem, v glavnem enkrat letno krofe, pa poleti kakšne sardone. Olje ohladim in vanj namočim star kruh ali kuhan riž in ribe, ki ostanejo. Večji del pojedo mačke, zvečer prišumijo še ježi, ponoči zelo verjetno tudi kakšna podgana, v glavnem zjutraj je posoda čista.
nolaNe vem kako je drugje,
v Ljubljani vsak dan sprejemajo nevarne odpadke (tudi gospodinjsko olje) na centralni deponiji Barje. Domnevam, da je pri drugih deponijah enako.
Na bencinskih črpalkah sprejemajo samo STROJNO olje.
Lahko pa se dogovorite z bližnjim gostilničarjem, če vam je pripravljen sprejeti sproti tistih par decilitrov. Tako so pred časom, ko ga še niso organizirano pobirali, svetovali meni pri podjetju, ki se ukvarja z odvozom odpadnega gospodinjskega olja.
Cila| Sy je napisal/a: |
| Piše, da naj se ga ne bi zlivalo v odtoke oz. kanalizacijo, ker se zadeve lahko hitro zamašijo, potem so pa hudi stroški. Pa tudi podgane privablja. Sy |
Rdkapica, tako še vedno počne moja tašča.
AtinaKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Izpostavljeno

Forumi (vroče teme)
| Kaj jutri za kosilo? | Dragička |
| MOJ vrt | rimljanka |
| malo za hec | Nikita2 |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Video recepti

French toast s sadjem

Moje štručke