| Basti je napisal/a: |
| Mi imamo položnico za elektro 53€. S 1.3. se podraži za 10%, tako da bo tam nekje 58€. Smo pa tričlanska družina, kuhamo na plin, peremo ponoči ali ob vikendih, pomivalca nimamo, povsod so varčne žarnice, ...Skratka, varčujemo kolikor se da. Res pa grejemo vodo na el. bojler, pa tv in rač. sta nonstop prižgana. Se mi zdi, da kar veliko plačujemo. Vedno sem mislila, da mora biti bojler ves dan prižgan, vsaj tako so mi vedno govorili, zdaj pa sem na elektro strani prebrala, da ga moramo vklapljati le ob cenejšem toku. Ali ga vi izklapljate? Pa še link do:"Kako prihraniti do 50% el. energije!" http://www.hse-energija.si/fileadmin/energij lp Saša |
Elektrika
Pogledat sem šla cenike (Elektro Gorenjska). Neodvisno od obračuna dodatne porabe bo cena višje tarife za 20 %, nižje pa za okrog 16 % višja. Plus še neki novi prispevki za zagotavljanje oskrbe z električno energijo in za zagotavljanje proizvodnje električne energije
. Plus obračunska moč, ki je za trofazno napeljavo dražja od dvofazne. Zaenkrat plačujemo okrog 55 € mesečno za 4 člansko družino s standardnimi gospodinjskimi aparati, brez bojlerja, brez sušilnega stroja in z varčnimi žarnicami v vseh pomožnih prostorih (stopnišče, klet, garaža), kuham pretežno na plin. Dnevna poraba 20 kW, se pravi, da bodo krepko zaslužili z zaračunavanjem prekomerne porabe.
Vsako leto dobimo tudi preglednico, kje smo z našo porabo v povprečju na območju Elektro Gorenjske. Seveda izpademo zelo potratni. Kajti v preglednici so zajeti tudi vsi nešteti vikendi, ki so nastanjeni par tednov ali kvečjemu mesecev na leto s po 1 ali dvema osebama. In tako lepo pravično izpade, češ prav vam je, ko pa ne varčujete - poglejte druge
.
Vidim, da naših 60 evrov na mesec niti tako zelo veliko. Je pa res, da je bojlerček le v kuhinji, nonstop vključen, medtem koje topla voda na centralno kurjavo.
Ko perem, likam ali delam karkoli drugega, večinoma ne gledam na tarifo, tako da bi verjetno lahko še kaj privarčevala, če bi posodo in perilo prala na cenejši tok. Malo po malo, bi se morda nabralo, ampak potem bi morala malo več razmišljat o vsem tem, pa bi sprot ikaj pozabila...
Da so pa elektro podjetja (pa ne samo elektro) monopolisti in da nam zaračunavajo marsikaj, je pa tudi jasno... A kdo bi jim prišel do živega.
Tako kot je nola obupala z vodo.
Pozdrav, Mamamia
mamamia
| mamamia je napisal/a: |
| ... Da so pa elektro podjetja (pa ne samo elektro) monopolisti in da nam zaračunavajo marsikaj, je pa tudi jasno... A kdo bi jim prišel do živega. Tako kot je nola obupala z vodo.
Pozdrav, Mamamia
mamamia |
Dve gospodinjstvi s 3+4 člani plačamo okrog 80€ na mesec.
marelicaKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.