Spanje mojega kmalu 3-ega sina
Midva sva se vnaprej pogovorila, kako bova ravnala glede spanja, in se tega dosledno držala. Prve dni je bilo težko (obema), od takrat pa ni s spanjem nikakršnih težav. Punčka spi ponoči po 12 ur, čez dan po 2-3 ure.
Moram dodati, da zaslug za to ne pripisujem (le) nama in doslednosti, temveč imava z najinim otrokom tudi nekaj sreče, da je nezahteven, neproblematičen in zadovoljen.
Preveč psiholoških in nevemkakšnih knjig odsvetujem, raje priporočam nasvet mam z osebnimi izkušnjami, na katere se zaneseš, ter nekaj lastne zdrave pameti. Otroci so si med seboj različni, en recept bo že prijel. Lastnega sinka najbolje poznaš ti in če delaš sama kakšno napako, se je verjetno tudi zavedaš (in jo lahko odpraviš, če le hočeš).
Harmonika, stara je 4,5 let in v tej starosti se lahko sama sleče, usede na školjko, obriše ritko (sicer malo nerodno, a vaja dela mojstra), potegne vodo in se obleče. Ni treba z njo hoditi. Ker dejansko punca išče pozornost. Ko bo sama začela hoditi, se ji čez čas enostavno 'ne bo dalo' vsakih 5 minut na WC in bo urejeno.
Jaz imam 5-letnico in od 4. leta hodi sama na stranišče, edino po veliki potrebi sem jo hodila brisat, od 5. leta pa še to ne (razen, če je bolj tekoče, takrat sama pokliče, ker vidi umazan papir). Pa je nasprotovala, seveda, ampak sem ji rekla, da je stara 5 let in si mora sama, če ne, ji pa seveda jaz lahko brišem, ampak bo potem stara 4 leta (strašna logika, a je delovalo).
V glavnem, čim manj pozornosti na lulanje, nič spraševanja, če jo kaj boli, itd. Če jo bi, bi povedala. Če reče, da gre lulat, rečeš, aha, v redu, pojdi (brez 'a že spet? Saj si bila ravnokar'). Brez nekega čustvenega prizvoka. Minilo bo. Veliko sreče!
AtinaKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Izpostavljeno

Forumi (vroče teme)
| Kaj jutri za kosilo? | NENA58 |
| MOJ vrt | rimljanka |
| malo za hec | Nikita2 |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Video recepti

Hačapuri - gruzijski kruh

Pizza s pršutom