| MOON je napisal/a: |
| Jst jo sicer vržem proč, ker se mi zdi....fuj o grozen, ...........MOON |
Kaj pa je tako "fuj o grozen" v tem? Če jabolka poješ cela.....dobiš še vse balastne snovi, tako jih pa zavržeš.
| MOON je napisal/a: |
| Jst jo sicer vržem proč, ker se mi zdi....fuj o grozen, ...........MOON |
Kaj pa je tako "fuj o grozen" v tem? Če jabolka poješ cela.....dobiš še vse balastne snovi, tako jih pa zavržeš.
Pa za divjačinske omake, za razne mesne omake za testenine...
strippy| rimljanka je napisal/a: |
Jst jo sicer vržem proč, ker se mi zdi....fuj o grozen, ...........MOON |
Res, kaj pa je tukaj fuj
V pulpi je še ogromno vitaminov mineralov in morda še bolj pomenbnih balastnih snovi. Osebno ravno zaradi teh dejstev jem sadje najraje v osnovni obliki. Dokaj pogosto pa delam sladoled iz zamrznjenega sadja in agavinega sirupa in en brizg sladke smetane. Trikrat hura za ![]()
![]()
![]()
![]()
in ostalo sadje..
Aki
pulpa je izraz za to, kar ostane, ko se iz sadja iztisne tekočina. Recimo mangovo pulpo prodajajo konzervirano (spasirano) in se uporablja za napitke z jogurotm (mango lassi na primer).
Ko stiskam sok pomaranč in grenivk ter mandarin (to mešanico imamo pač najraje) vse, kar ostane na cedilki, pojem z žlico, če pa delam sok s sokovnikom, prav tako z žlico pojem vse, kar se nabere. Meni je to pač dobro.
Mamamia
mamamiaMejdun, jaz pa pulpo že od nekdaj na kompost... ![]()
Pa saj ne jem olupkov, ampak meso, ki ostane od sadja. Mamamia
mamamiaKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
| Kaj jutri za kosilo? | johana |
| malo za hec | johana |
| MOJ vrt | rimljanka |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |

Lazanja v slow cookerju

Bruschette s paradižnikom in kumarami