30. jan 2009 17:43
Ne morem si kaj, da domače peke peciv za prodajo ne bi enačil z obrtnim "šušmarstvom". Kot večina slednjih pretirava s ceno svojega dela, imam občutek, da se tukaj dogaja podobno. Vzeto v obzir, da je moč v enem dnevu napeči najmanj 15 kilogramov mešanega peciva, po vaših izračunih za to zaračunati najmanj 200 € nekatere pa še mnogo več in ob upoštevanju 50 € stroškov, zaslužiti najmanj 150 € neobdavčenega denarja je za moje pojme oderuško. Iz naše hiše gredo peciva le kot poklon prijateljem in nikoli za njih ne pričakujemo plačila. V kolikor se odločite pecivo prodajati in se s peko ukvarjati profesionalno pa boste ob mešanem pecivu za 25 € kilogram bankrotirali še preden si boste uspeli izplačati prvo plačo. Nikar mi ne solite pameti koliko dela in stroškov je s peko, ker že zelo dolgo in dosti pečem, le moje mnenje je takšno, da ste nekatere precenile vrednost svojega dela. Dokler imate stranke to pomeni, da je še vedno preveč naivnih ljudi okoli nas ali pa takšnih, ki se jim denar niti malo ne smili. ati zlati