1. feb 2009 17:05
Sem se do zgodnjih jutranjih ur prebijala z recenzijo članka in sem se zdajle lotila pogleda posnetkov (in se hkrati spraševala, če je to, da lahko s pomočjo neta gledaš karkoli kadarkoli okej ali pa postajamo ujetniki teh igračk....). Anyway, voditelja sta govorila, igrala, interpretirala napisan tekst in sta to pač oddelala po najboljši moči. Ni, da je voditeljica "hotela biti smešna", igralka je morala igrati lik bedaste voditeljice, ta lik pa je potem umirjal Poles, ki je v resnici voditelj. Meni je taka dramaturgija malo passe (zakaj se tu ne da pisati akcentov?) ali bože moj - to je še vedno bolje, kot pa primer, ko dva voditelja, ki nimata profesionalnega treninga, poskušata interpretirati en skeč - imam v mislih Čurlića in Kolarjevo v Ples sa zvijezdama, kdor je gledal, ve, na kaj se referiram. In mimogrede, upam, da ste vsi tisti, ki tule kdaj povprašate za namig za "kaj smešnega" na zabavah, da ste videli, da nekaj, kar poskuša biti na silo smešno, ni smešno, temveč je mučenje. O glasbi ne morem reči nič. Sem namreč pri gledanju posnetkov kmalu izključila ton - hočem reči, poslušala sem Nuško Drašček in malo tudi tisto črno bejbo s krili na hrbtu in Quartissimo. Me pa prsti blazno srbijo zaradi oblačil. Morda tole bere kdo, ki zlaga kak maturantski ali svečani gvant skupaj, pa utegne priti prav. 1. Daleč najbolje je bila oblečena Nuška Drašćek. Tako se obleče senzualna ženska, ki je zadovoljna s svojimi senzualnimi oblinami! Ampak tisto zadovoljstvo je prvenstveno stvar glave in je treba nekaj let, da se stvari postavijo na pravo mesto. Nuška je zdaj našla svoj vizualni izraz, naj ji najdejo še glasbeni. Meni tista pesem ni sedla, Nuška je meni bolj r'n'b in soul dama. 2. Potem je druga senzualna dama vsekakor Alenka Gotar. In nekako je edina, ki lahko obleče korzet, ki je previsoko rezan (tisti rob korzeta je lezel do podpazduje, po moje jo je celo ožulil), pa vse skupar še kar izgleda - celo široko krilo na njej deluje (a sem že povedala, do širokih kril imam nekaj rezerve, ampak na Alenki deluje). 3. Tista bejba od Nexys je s tisto korzet-sreća-victorio-secret varianto delovala. Komplimenti. 4. Pri oblačilu vokalistke pri Quatrissimo mi ni jasno, ali je šlo za odrski kostum (ker tisti detajli zvijanja blaga v pasove imajo en tak teatrski štih) ali za nekaj kao seksi oblačilo _ imam v mislih zelo eksplicitni dekolte. Tisti dekolte je pokvaril logiko oblačila, plus je težko delati petje, gibanje in kretnje z rokami in zraven paziti, da je obleka kvalitetno prilepljena na prsi in da ne bo nedajbože kakšna jožica slučajno padla ven. 5. Tako kot sem Karmen Stavec hvalila za črni stajling v NLP-ju, tako moram nemudoma povedati, da tista oranžna zadeva (pa stvar je v osnovi precej dizajnerska, moram pogledati, kdo je tisto zadevo podpisal, samo zdajle se mi ne da) me je tako zmedla, da imam danes resen problem s korenčki in melonami in papajami in pomarančami......Drage moje, blondina naj ne nosi rumenega ali oranžnega, iz preprostega razloga, ker ni nobenega kontrasta med prehodom iz las na obraz in potem dol na trup. Je vse bolj ali manj oranžno. Tiste hlače po širokim krilom in maso tila - tega ne razumem. Beyond me. 6. Iskreno se mi smili mlada Lea Sirk. Tistemu, ki jo je oblekel, bi bilo treba do nadaljnjega prepovedati, da oblači kogarkoli, razen sebe. Kroj tiste obleke bi z eno strašno rezervo morda funkcioniral na številki 36 in to na kakšni blazno avtorski kreatorski reviji, na ready-to-wear pa že ne več niti na 36. Medtem ko definitivno tisto ne funkcionira v rastru 42-44. Preveč različnih materialov, rezov na nepravih mestih - kot da bi ja hoteli pokazati, vse kritične točke na postavi. In tiste punce iz spremeljevalne skupine - neke težke tunike zlate barve in to več odtenkov, po možnosti horizontalni rezi, ki dajejo vtis črt, da so ja punce zgledale še za eno številko širše. Za naslednji teden pripravljam vodnik po pomladnih trendih in ena od misli bo tudi ta, da XL punce ne smejo nositi širokih in ohlapnih stvari, ker jih to naredi omaraste. Će ne verjamete, poglejte tiste backvokalistke..... 7. Oblačilni dizaster večera je bil vsekakor na voditeljskem paru. Mene je tista kombinacija spominjala na kak par v umetnostnem drsanju in to iz poznih sedemdesetih na prehodu v osemdeseta. Tista ideja, da se mora ena barva pojaviti tudi na drugem delu para, je bila preforsirana, tako da je Poles zgledal tako kot Tony Manero (lik Johna Travolte v Vročici sobotne nočie) meets Liberace. Mislim, Peter Poles, ki je fenomenalno zgledal v črnih svetlečih oblekah (mislim, tip jih kultno nosi) je trpel v tistem zlatem (in jaz, ki imam rada zlato na oblačilih, ampak to je pa res too much information) - pa je kljub vsemu še nekako deloval prepričljivo (skratka, močen karakter včasih premaga totalno napačno oblačilo). Če bi pa bila Maja Merljak, bi zavrnila tisto oblačilo. Tisto je definicija too much infomation! Oprijeta obleka s korzetom, dvoslojno blago (šifon spodaj in čez čipka) - to deluje maksimalno dovolj, če je vse ene barve in recimo, da je črne. Bi tudi delovalo, če bi bilo v zlati barvi (in bi bil Poles črn). Ampak tu se oblikovalka NI ustavila (pa bi se morala). Je potem dodala še en zlat trikotnik na prsnem delu (odveč) in potem je dala ćez še polnaramnico iz črne čipke, tako, da se je potem tista črna čipka zadevala ob voditeljičin vrat in je vse skupaj zgledalo blazno zadavljeno. In me samo zanima, kaj je botrovalo k tej odločitvi za polnaramnico - bela obleka od Michelle Obama na inavguraciji (Wu) ali nepreseženo lepa modra obleka, ki jo je imela Tajda Lekše na lanski slovenski popevki (Garevski). Samo slednji obleki sta fenomenalni, tole, kar je pa imela Maja Merljak.....In kot da še ni bilo dovolj je na bleščečop in čipkasto obleko nosila še ene cenene viseče uhane, ki se jih da kupiti v vsakem hipermarketu za kakih 5 EUR.....pa to je povzročilo tak ekskrušiejting pejn kot fotka ežojeve mize pred nekaj tedni..... Okej, upam, da bo danes zveče za malenkost bolje. V smislu oblačil. Vendelina jr.