26. jan 2009 23:02
Tale kruh je odličen http://www.kulinarika.net/recept/kruh/Kruh_brez_gnetenj Mogoče bi ga bilo pa fino najprej preizkusit z navadno belo moko. LP, Sy
26. jan 2009 23:02
Tale kruh je odličen http://www.kulinarika.net/recept/kruh/Kruh_brez_gnetenj Mogoče bi ga bilo pa fino najprej preizkusit z navadno belo moko. LP, Sy
26. jan 2009 23:05
Rimljanka ! Lahko prosim poveš kje sta ta dva mlina v Savinjski ? Hvala in lep pozdrav ! ziiva
27. jan 2009 6:26
Seveda, ziiva.
Plaskanov mlin, Male Braslovče
Brinečev mlin, Rečica ob Savinji.
Običajno hodim v prvega, ki je samo mlin.
rimljanka - zasebno mnenje
27. jan 2009 10:58
Odgovor za as 1 To kar si opisovala glede peke kruha ,vse dobro poznam,ker sem to sama počela. Spekla sem 10 hlebcev kruha iz 15 kg moke. Pekla sem v krušni peči. Naj večja umetnost pri peki kruha je ravno prav vroča peč , se pravi koliko drvi je treba vložiti v peč . To je stvar prakse . Vsaka peč zahteva svoje normative. Peč se zakuri takrat , ko zamesiš testo. Ko drva pogorijo se žerjavico razporedi po vsej površini, nato se peč pomede z omelom iz koruznega ličja in takrat naj bi imel ravno prav vzhajano testo. Hlebce iz peharjev prevališ na lesen lopar zarežeš in hlebce lepo zlagaš eden poleg drugega v peč. Peč zapreš z vratci in pečeš caa 1 uro. Sestavine za kruh pa niso bile nič drugačne, kot sem jih napisala v prvrm prispevkom. Ko se je kruh ohladil so ga zložili v omarico v klet. Bila je ena taka dolga omarica pripeta pod strop. Kruh smo imeli za cel teden. Ko je bil sveže pečen smo cel hlebec kar pojedli. Nas je bilo kar precej v družini. Pčenico, rž smo doma pridelali. Spomnim se žetve ob 5 zjutraj vstajanje v poletnih počitnicah , mlačve žita ( veliko prahu). Imeli smo tudi mlin. Tako, da stvari glede kruha so mi se presneto dobro znane. Kruh je bil zelo črn. Zelo sram me je bilo v šoli, ker sem marala jesti takšen kruh. To je bila miselnost takratne male deklice. martinaKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Kaj jutri za kosilo? | johana |
MOJ vrt | Nikita |
malo za hec | anjica1998 |
Kaj danes za zajtrk | johana |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Princeske
Sirovi napihnjenčki z dodatkom