Juhu..nov hladilnik

zuzek  

član od: 1.12.2006

sporočila: 120

tema odprta - 19. jan 2009 23:29 | ogledi: 1.664 | odgovori: 3

Pozdrav,

končno se v naši kuhinji bohoti nov hladilnik, ki ima "nulto cono", za katero proizvajalec navaja, da je primerna za shranjevanje mesa, rib in salam. Kaj pa vi (če imate to funkc. hlad.) shranjujete v njej? Tudi kakšno zelenjavo oz. kakšne golaže....gov. juhe...?

V naprej hvala....

lp, zuzi

zuzek

aki  

član od: 23.4.2004

sporočila: 1330

20. jan 2009 1:28

Zelo dobro se obnese za shranjevanje mlečnih izdelkov ki se hitreje pokvarijo in jih imam na zalogi za vsak slučaj. Recimo obvezno imam v nulti coni skuto, rezervno maslo, če me slučajno iznenada pič, da bi kaj pekla ( enega imam itak v uporabi v normalnem delu), smetano eno in drugo, včasih tudi mleko, če se mi zdi da ga v roku ne bomo porabili, sveže meso, ribe, vedno imam eno feto na zalogi, pa ko enkrat načnem ovseno mleko, tudi roma v nulto, pa kaki dve kocki kvasa imam vedno na zalogi, vendar jih imam v eni mali posodici, da ga vlaga ne načne in verjetno še kaj.

 Nikoli pa ne dajem vanjo zelenjave, se mi zdi da bi ji tako nizka temperatura bolj škodovala kot koristila.

Tudi golažev in kakorkoli toplotno obdelanega mesa ne dajem notri, ker ni tako hitro pokvarljivo kot surovo in  predvsem ker nimam več prostora, imam vedno "ful nabasano", tako da če bi jaz imela kaj besede pri oblikovanju hladilnikov, bi namenila vsaj še enkrat toliko prostora nulti coni kot ga imajo sedaj.

Si sploh več ne predstavljam kako bi bilo brez.

Aki

Julya  

član od: 9.12.2004

sporočila: 3277

20. jan 2009 12:01

Jaz imam v nulti coni mlečne izdelke (skuta, siri, maslo, sladka smetana, delikatesne izdelke, občasno meso /recimo dan, največ dva/, sveže ribe /en dan maksimalno/. Sem pa proizvajalcu hvaležna za ta "izum" in strinjam se z Aki, da bi bila ta cona lahko večja. Zelenjavo pa hranim v za to namenjenem predalu, ki ima tudi možnost regulacije zračenja, oz.ne vem kako se temu reče. So eni taki "ventilčki", ki jih odpiraš in zapiraš glede na to, kakšno zelenjavo imaš v njem.

Julija

 

Sem pozabila še na eno stvar. V nulti coni tudi hranim meso, ki ga mariniram v olju, lahko tudi cel teden ali kak dan več. Olje naredi oklep okoli mesa in ga tako zaščiti pred bakterijami.

Sporočilo je spremenil(a) Julya dne 20. jan 2009 12:17:34

zuzek  

član od: 1.12.2006

sporočila: 120

21. jan 2009 7:44

Hvala,hvala, hvala....se mi je res zdelo malo čudno, da se v navodilih omejujejo samo na meso in salame... lep pozdrav! zuzek

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
malo za hecsijasaja
MOJ vrtrdkapica
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti