Jedilniki po montignacu

Iz konzerve jem tuno , narezkov pa načeloma ne, ker me odvrnejo tisti E-ji na deklaraciji... mogoče katera druga?

kozarec soka iz rdeče pese

Z: pz kruh z marelično marmelado s fruktozo

M: marelice, jabolko

K: goveja juha; sarma z neprečiščenim basmati rižem; črna čokolada (okus jabolko-brusnica od Gorenjke )

M: jogurt

V: na žaru pečen file rdečega okuna in paradižnikova solata

tulka

Sporočilo je spremenil(a) tulka dne 19. 2009 19:45
Hvala Tulka. Saj tudi jaz preveč ne prakticiram, ampak kot izhod v sili pa je boljše to, kot pa nekaj čisto prepovedanega ali ?? z: pz kruh z cotage skuto, kava bs in pm m: 1 jabolko, kocka temne čokolade k: pečena piščančja prsovina, zelena solata m: navadni jogurt z ovsenimi kosmiči v: še ne vem - naknadno vmes pa še en kapučino in liter sadne vode s fruktoznim sirupom dalea
Tulka, tudi jaz sem kupila temno gorenjkino čokolado z brusnicami in jabolkom- med veseli cmokljljanjem pa sem na čokoladi prebrala,da ima le 55%( ali 65%)kakava. Jaz sem jo prepustila drugim... voda z limono z:pz kruh,lahki sirni namaz m:jabolko,jogurt k:enolončnica iz stročjega fižola in purana v: je še daleč... oktober
Z: kivi, ržena žemljica, mlečni namaz, kislo mleko, kava bs, M: jabolko, kos sira, K: musaka (kislo zelje in puranje mleto meso) V: zelena solata s paradižnikom, tuno in feta sirom. jana

Oktober, pa res...

tulka
Joj, danes ga spet biksam!!!!!!! Z: grenivkin sok, žemljica, kislo mleko, kava bs, M: jagodna torta (je imela sodelavka roj.dan), K: puranji zrezek, paradižnik v solati, sladoled V: ovseni kosmiči z jogurtom. jana Sporočilo je spremenil(a) mai dne 20. 2009 13:11
tudi jaz sem danes že naredila veliko škode z: 2 rezini vassa kruha, monti marmelada, kava bs in pm m: skutni zavitek, zeleni čaj k: 1 kos stefani pečenke, zeljna solata, 2 kocki svetle čokolade m: sveže jagode v: še ne vem , verjetno nič, ker grem h kozmetičarki, pa ne bo časa Dobila sem večjo zalogo jagod, pa me zanima kakšen sladkor naj dodam, da skuham "monti" marmelado, ki jo bom lahhko brez skrbi uživala, ali v vsaj majhnih količinah, fruktozni ali rjavi, ali pa kakšen natren. Hvala dalea

Monti priporoča fruktozni sladkor; obstaja tudi fruktozni želirni sladkor (pri najboljšem sosedu na oddelku z zdravo hrano). Rjavega uporabi samo, če je res pravi (ne obarvan beli, kakršen je pri nas prodajan kot 'rjavi').

tulka
Še en predlog za marmelado.K jagodam naribaj še kakšno jabolko z olupkom vred,ker vsebuje pektin,ki ti bo malo pomagal zgostiti marmelado. Tudi jaz bom skušala odkriti fruktozni želirni sladkor.Upam,da ga je sosed pripeljal tudi do nas.. oktober

Saj, a ni vseeno, če uporabiš pač fruktozo in želin (ali kaj podobnega)?

rimljanka - zasebno mnenje

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum se prijavite ali vpišite.
Prijavite se lahko tudi z Google računom.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
MOJ vrtnoemi
malo za hecjohana
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti