Vitlof s sirom
Citiram VendelinoJr:
Ežojči, jaz ljudi ne označujem z "ritomigicami". To je tvoja oznaka. Zakaj in kako si do nje prišel, je tudi tvoja stvar in morda bo nekoč tudi stvar tvojega terapevta - v dolgih letih diskusij bosta verjetno kam prišla, a ne? Ker tega tvojega mizogenizma imam počasi zadosti in nehaj no s tem stalno smetiti.In daj no, sprijazni se no s tem, da ni ravno pametno tekmovati v disciplini, za katero ravno nisi opremljen. In ti, dragi forumski kolega, nimaš opreme, s katero bi me premagal v diskusiji, pa ne glede na to, kako se trudiš.Vendelina jr.
Tole sem pobrala iz ene druge teme, kjer je Vendelina snela krinko. Se vam ne zdi, dragi moderatorji, da so tudi to žaljivke?
(Pa pustimo zdaj ob strani to, da se zna ežoj sam braniti itd itd). Napisala sem samo primer.
Ampak v bistvu se obnašate tržno. Takšno "perje" povečuje obisk, s tem ste pa tudi za oglaševalce zanimivejši... Tako da: go vendy, go!
jasna [sreca]
Le zakaj moderatorji ali urednik ne odgovorijo jasni 1? Verjetno njihov odgovor ne zanima samo mene. Prosim! In hvala za morebitno pojasnilo. kozamurnik Sporočilo je spremenil(a) kozamurnik dne 20. jan 2009 09:54:35Upam, da je moderator dovolj pameten, da se ne bo v tej temi spustil na ta nivo. Naj se odpre nova oziroma saj že obstaja ena, v kateri se lahko Jerneju in ostalim postavlja vprašanja.
Mene še vedno zanima, od kod je princesska doma? Ker, kot ste verjetno opazili, je kar utihnila, nič čudnega ob deževanju vseh drugih komentarjev, ki z njeno stisko nimajo ničesar skupnega.
Veki, ne delam na socilanem skrbstvu, najbrž misliš zdaj CSD. Z njimi imam zelo slabe izkušnje že približno 25 let. Najbolj grozno se mi zdi to, da se odnos poslabšuje in da v vseh teh letih nisem srečala nikogar, ki bi ga lahko pohvalila.
Podobno velja tudi za Zavod za zaposlovanje, vendar bom o tem pisala kdaj drugič.
F r i n a
Zadnji biser naše zakonodaje je istočasen podpis Ankesa za skrajšani tednik in hkratno nalaganje dela v nadurah, torej tudi ob sobotah, z zahtevami za izpolnitev norme z bistveno zmanjšanim številom delavcev. Nadure seveda ne bodo plačane, ker bodo nekaka rezerva ( seveda je v nasprotju z zakonom ). Nekdo, ki nima pojma, ali pa ga ima preveč, je pozabil v predpis vključiti določilo, da je prepovedano delavcem, za katere trdijo, da nimajo delo za 40 urni delavnik, nalagati delo v nadurah, razen v izjemnih primerih ( naravna nesreča, kvarjenje materiala), ne pa zaradi dodatnih ekonomskih koristi kapitala.
Koliko časa bo država potrebovala, da bo spoznala past
F r i n a[/citat]
O, Frina kako se strinjam z zgoraj napisanim. Ista situacija se zdaj dogaja v moževi firmi. Pod nos mu molijo novo pogodbo (ne aneks) za 36 urni delovnik. Hkrati za 10 % manjši OD. Pravzaprav je določen v pogodbi kar bruto OD, ki je malo večji kot je minimalna plača v Sloveniji. Ob tem pa je tako, da v njegovem primeru niti pod razno ne pride v poštev skrajšan del. čas, saj je nonstop v tovarni, tudi večkrat ponoči, pa popoldneve, pa ob nedeljah in praznikih. Šefi pa pravijo, (pravzprav že grozijo, da mora podpisati pogodbo), da bodo že nekako obračunali nadure. Tako zelo se mu upira, da bi sploh podpisal to pogodbo, pa naj se zgodi kar se mora. Itak nobeden ne garantira za delo po šestih mesecih, ko država ne bo več dala subvencij delodajalcem. Potem pa bodo šli s tako nizkimi plačami na zavod - halo ![]()
![]()
In kakšno življenje se nam obeta? Ni čudno, da zdaj že po občinah odpirajo pisarne prve socialne pomoči, da bodo ljudem približali socialno pomoč. Očitno že tudi zaposlenim in ne samo tistim, ki so brez zaposlitve. Žalosto, zelo žalostno.
lp
Palma
Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
| Kaj jutri za kosilo? | rimljanka |
| malo za hec | johana |
| MOJ vrt | rimljanka |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |

Vitlof s sirom

Ploščati špageti s pestom iz bazilike in feferonov, šparglji in lososom